Redactorul șef al Novaia Gazeta, laureat al premiului Nobel pentru Pace, stropit cu vopsea în tren

  de - | 8 April 2022, 8:37 AM | Internaţional

  0

  Jurnalistul rus Dmitri Muratov, laureat al premiul Nobel pentru Pace în 2021 şi redactor-şef al cotidianului independent „Novaia Gazeta”, a anunţat că a fost atacat joi de o persoană necunoscută care l-a stropit cu un produs roşu în timp ce era în trenul de la Moscova spre Samara, relatează AFP, preluată de Agerpres.

  „Un individ necunoscut l-a atacat pe redactorul-şef al Novaia Gazeta, laureat al premiului Nobel pentru Pace, Dmitri Muratov, în vagonul unui tren”, a anunţat Novaia Gazeta pe canalul său Telegram.

  „Au turnat vopsea pe bază de ulei cu acetonă în compartiment. Ochii îmi ard îngrozitor. În trenul de la Moscova la Samara. Plecarea a fost deja amânată cu 30 de minute. Voi încerca să mă spăl”, a declarat Dmitri Muratov. „Au strigat: Muratov, e pentru băieţii noştri”, a relatat jurnalistul, citat de Novaia Gazeta.

  Mesajul este însoţit de două fotografii realizate, cel mai probabil, chiar de Dmitri Muratov: una îl arată reflectat în oglinda a ceea ce par a fi toaleta trenului, cu capul, pieptul şi braţele stropite cu o substanţă roşie. Cea de-a doua fotografie arată o cuşetă de dormit a trenului stropită cu o cantitate mare de lichid roşu sângeriu.

  Mai multe detalii AICI

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.