miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Redactorul șef al Novaia Gazeta, laureat al premiului Nobel pentru Pace, stropit cu vopsea în tren

  de - | 8 aprilie 2022, 8:37 AM | Internaţional

  0

  Jurnalistul rus Dmitri Muratov, laureat al premiul Nobel pentru Pace în 2021 şi redactor-şef al cotidianului independent „Novaia Gazeta”, a anunţat că a fost atacat joi de o persoană necunoscută care l-a stropit cu un produs roşu în timp ce era în trenul de la Moscova spre Samara, relatează AFP, preluată de Agerpres.

  „Un individ necunoscut l-a atacat pe redactorul-şef al Novaia Gazeta, laureat al premiului Nobel pentru Pace, Dmitri Muratov, în vagonul unui tren”, a anunţat Novaia Gazeta pe canalul său Telegram.

  „Au turnat vopsea pe bază de ulei cu acetonă în compartiment. Ochii îmi ard îngrozitor. În trenul de la Moscova la Samara. Plecarea a fost deja amânată cu 30 de minute. Voi încerca să mă spăl”, a declarat Dmitri Muratov. „Au strigat: Muratov, e pentru băieţii noştri”, a relatat jurnalistul, citat de Novaia Gazeta.

  Mesajul este însoţit de două fotografii realizate, cel mai probabil, chiar de Dmitri Muratov: una îl arată reflectat în oglinda a ceea ce par a fi toaleta trenului, cu capul, pieptul şi braţele stropite cu o substanţă roşie. Cea de-a doua fotografie arată o cuşetă de dormit a trenului stropită cu o cantitate mare de lichid roşu sângeriu.

  Mai multe detalii AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.