RED 9 pentru o viață nouă, la Arad! „Cuibușorul de nebunii”, raiul boschetarilor și ambroziei, se transformă într-un cartier ARED, cu adevărat occidental

  de Lucian Dănilă | 11 ianuarie 2020, 6:21 AM | Advertorial | Știri Arad

  0

  „Pe când ne bucuram că zona a devenit civilizată, au venit ăștia…”, așa începea în urmă cu aproape patru ani un articol din Special Arad care făcea referire la spațiul pe care a funcționat timp de decenii fosta fabrică IMAR, spațiul de zeci de hectare care devenise, din păcate, Raiul boschetarilor și al ambroziei.

  S-a tot vorbit despre pădurea care a crescut în acea zonă, pădure care de fapt era formată din buruieni și, așa cum am scris mai sus, ambrozie, cea mai nocivă plantă alergenă din zona noastră, care creează neplăceri la mii de locuitori ai Aradului an de an.

  Timpul a trecut dar, pentru acel areal, parcă a înghețat… Nimic nu s-a întâmplat în ultimii patru ani acolo, dar totuși aveam speranțe. De ce? Pentru că spre sfârșitul anului 2018 s-au schimbat proprietarii. ARED (Arad Real Estate Developer) a devenit noul proprietar al spațiului defunctei fabrici IMAR. Aproape tot acel areal, mai puțin o parte, situată la intersecția dintre Calea Aurel Vlaicu și Calea 6 Vânători.

  După patru ani avem ceva. Avem un plan pe care vi-l putem prezenta, avem o idee clară despre ceea ce urmează să se construiască în acel loc. Zeci de hectare care au fost, în ultimii ani, locul în care își făceau veacul boschetarii și ambrozia, vor deveni un mare cartier rezidențial. Din ceea ce vă vom prezenta mai jos deducem că va fi ca un oraș în… oraș.

  Locul acela dintre Atrium Mall și Stadionul „Francisc Neumann” va deveni un cartier rezidențial, un loc pentru birouri și pentru agrement.

  Nu vor fi doar blocuri. Pe o suprafață de 19.000 de mp vor fi construite blocuri. Toate cu regim mic de înălțime: 1 imobil P+4, 7 imobile P+5, 11 imobile P+6, 1 imobil P+7, 14 blocuri P+9 si 1 imobil de P+10. Dar pe o suprafață de 9.900 de mp vor fi construite case. Birourile și spațiile comerciale vor ocupa și ele 15.500 de mp.

  Ne bucură, însă, atenția pentru „verde”. Aradul are nevoie de spațiu verde, iar în acest loc acesta ocupă o mare parte a ariei pe care se va construi cartierul. Vor fi 43.000 de mp de spațiu verde, urmând a fi amenajat un parc de 10.000 de mp.

  Vom găsi de toate în acea zonă. Se va construi un amfiteatru, loc de joacă pentru copii, pergole dotate cu panouri solare, prize usb și prize de la care se vor putea încărca gratuit trotinetele electrice sau bicicletele electrice. Ca o noutate pentru cartierele din Arad, vor fi construite piste de alergat din tartan. Nu vor lipsi nici pistele de biciclete și chiar un skate parc.

  Devine foarte clar faptul că locul numit în urmă cu câțiva ani „cuibușorul de nebunii” care îi ducea la disperare pe arădeni, făcând infernală viața locuitorilor din zonă, va deveni un loc în care calitatea vieții primează și în care relațiile interumane își vor găsi mediul propice.

  Nu se întâmplă de astăzi pe mâine. Nu vom vedea toate cele scrise mai sus odată cu venirea primăverii. Construcția a tot ceea ce am scris mai sus va dura puțin, dar acum știm că Aradul va avea un nou cartier care ne aduce, prin calitatea vieții, mai aproape de Occident.

  (P)

   

  Distribuie articolul

  Comments are closed.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.