luni, 15 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Recunoștință pentru asistența socială din Arad și rolul ei în pandemie

  de Special Arad | 25 martie 2022, 10:10 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Comunicat. Într-un cadru festiv, la Hotel President din Arad, joi după-masă a avut loc un eveniment prin care au fost premiați cei care s-au făcut remarcați în domeniul asistenței sociale, în perioada pandemiei, în județul nostru. Organizatorul evenimentului a fost Asociația Sfântul Martin, în parteneriat cu Universitatea Aurel Vlaicu și Asociația Europeanul din Arad.

  Lista premiaților:
  Crina Schmidt – director al DAS Curtici
  Laura Andres –  Asociația Oaza
  Oana Morcan – Asociația Eben Ezer Moldovan
  Felicia Zilahi – Centrul de îngrijire vârstnici „Bunătatea”
  Stepan Raul -Fundanția BNA Humanitas Zăbrani
  Ciornel Emilian – asistent social Primăria Sintea Mare

  „Asistența sociala reprezintă un domeniu de activitate relativ nou, deoarece a fost reglementată in anii 90. Importanța acestei profesii este una vitală pentru societate, fapt ce s-a reflectat inclusiv în perioada pandemiei, atunci când cei mai mulți asistenți sociali au fost în prima linie, asigurându-se de binele semenilor lor. Nu puțini au fost cei care au asigurat permanența în centrele rezidențiale, fie cele destinate îngrijirii copiilor, fie cele destinate îngrijirii persoanelor vârstnice, sau a persoanelor cu dizabilități, sacrificându-și în același timp familia. Unii dintre ei au stat izolați la locul muncă, alți s-au asigurat de aprovizionarea cu alimente și medicamente a celor mai puțini norocoși dintre noi, ori au asigurat continuitatea plăților îndemnizațiilor și prestațiilor sociale, lucrând inclusiv sâmbăta și duminica.
  Acum, când toate restricțiile au fost ridicate, ne—am propus să le mulțumim și să le arătăm recunoștința noastră pentru tot efortul depus de ei, drept pentru care am demarat inițiativa de a organiza o festivitate de premiere a câtorva dintre ei. Nominalizările celor premiați au fost făcute de către specialiștii din domeniu (ONG-uri, asociații profesionale, instituții etc) și au avut ca principal factor de selecție activitatea, vizibilitatea, modul de gestionare a cazurilor, vechimea profesională etc. Idea acestui eveniment a pornit de la dl. Șipoș Flavius, asistent social, și a fost dezvoltată de către dl. Boiț Aurelian Roland, președintele asociației Sf. Martin și doamna prof.univ. dr. Lile Ramona rectorul UAV din Arad, generând astfel într-o geometrie variabilă a binelui intitulată «Noblețe de suflet». Fiind conștienți de faptul că numărul acestor oameni remarcabili este mult mai mare decât cei nominalizați astăzi, ne propunem ca acest eveniment să devină o tradiție astfel încât anual să evidențiem noi portrete de oameni remarcabili”, transmit organizatorii.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Cuvinte de lauda și respect acestor persoane,cât și tuturor care lucrează în asistenta sociala. Asemenea persoane și evenimente cred ca e bine sa fie prezentate pe larg,și nu gunoaiele politice puse pe capătuiala și furt,mai ales în administrație.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.