marþi, 3 octombrie, 2023

Special Arad Logo

  Record de temperatură în China. S-au înregistrat 52,2 grade Celsius într-o regiune din vestul țării

  de - | 17 iulie 2023, 6:27 PM | Internaţional

  0

  Regiunea Xinjiang din China a înregistrat, duminică, un record de temperatură pentru mijlocul lunii iulie. Administraţia naţională de meteorologie a anunțat că temperaturile au ajuns până la 52,2 grade Celsius în regiunea din vestul statului, după ce întreg teritoriul țării a fost lovit de un val puternic de caniculă.

  „Duminică la ora 19:00 (11:00 GMT), temperatura maximală înregistrată de staţia meteorologică din satul Sanbao (…), care se află sub administraţia oraşului Turpan, a fost de 52,2 grade Celsius”, au anunțat, luni, serviciile meteorologice din China.

  Administraţia naţională de meteorologie a precizat că recordul anterior pentru această stație meteorologică regională a fost înregistrat în iulie 2017, când temperaturile au urcat până la 50,6 grade Celsius.

  Serviciile meteo chineze au precizat că în orașul-oază Turpan, situat la porţile deşertului Taklamakan şi la o distanţă de peste 2.200 de kilometri de Beijing, temperatura la sol a atins, duminică, 80 de grade Celsius.

  Regiunea Xinjiang înregistrează, de obicei, cele mai ridicate temperaturi, fiind un vast teritoriu semi-deşertic, care se învecinează cu mai multe ţări din Asia Centrală.

  China se confruntă frecvent cu valuri puternice de caniculă pe perioada verii. Tototdată, statul asiatic nu este străin nici de schimbările dramatice ale temperaturilor de-a lungul anotimpurilor, iar variațiile devin din ce în ce mai mari.

  Sursa: Gândul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.