vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Recital de poezie cu Trupa de Teatru ANA, de ziua lui Eminescu

  de Special Arad | 17 ianuarie 2022, 5:44 PM | Cultură

  0

  (foto: Sergiu Moraru / Asociația Nevăzătorilor Arad, Facebook)

  „Noaptea scânteiază cu-a ei mii de stele,
  Varsă raze slabe pasurilor mele,
  Ulicioara-i strâmtă şi, din ziduri vechi,
  Vorbe, râs şi plânset sună în urechi;
  Glasuri rătăcite trec prin geamuri sparte
  Şi prin uşi închise, prin zidiri deşarte…”

  Sâmbătă, 15 ianuarie, multe poezii eminesciene s-au auzit. La ora 11, pe scena Centrului Cultural Județean Arad, s-au auzit și glasurile celor din Trupa de Teatru ANA (a Asociației Nevăzătorilor Arad). Spectacolul a fost intitulat „Viața”, după una din poeziile spuse, din care s-a citat mai sus o strofă.

  S-au mai auzit: „De-aș avea”, „Kamadeva”, „Lacul”, Pă lângă plopii fără soț”, „De-or trece anii”, „De ce nu-mi vii”, „Când amintirile”, „Să fie sara-n asfințit”, „Floare de tei”, „Departe sunt de tine”, „Dorința”, „Replici”, „Un farmec trist și ne-nțeles”, „S-a dus amorul”, „Atât de fragedă”, Vorbește-ncet”, „La steaua”, „Din noaptea”, „Amorul unei marmore”, „Eu nu cred nici în Iehova”, „Ce șoptești atât de tainic”, „Și dacă”, „O rămâi”, „Viața”; iar vocile au fost ale talentaților membri ai trupei: Teodora Codruța Matea, Daniela Nagy, Sorin Nicoară, Andrei Petrișor, Ema Rump și Adela Elena Uram. Coordonarea spectacolului a fost făcută cu multă dăruire de îndrăgita actriță Oltea Blaga.
  La final, a intrat pe scenă și o spectatoare, care a făcut surpriza de a veni din public și a recita două poezii: „Ce e amorul” și „Iubind în taină”. Irina Anton e numele ei.

  De când s-a înființat Trupa ANA în 2017 (care a debutat chiar cu un spectacol cu poezii eminesciene numit „Dorința”), nici un an nu a fost sărit fără ca marele poet universal să fie omagiat de minunata trupă. Și de fiecare dată, efortul lor a fost, ca și de această dată, răsplătit cu lacrimi de emoție și bucurie, flori și ropote de aplauze.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.