sâmbãtã, 13 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Reactorul 1 de la Centrala Nucleară Cernavodă s-a deconectat automat, sâmbătă seara, din cauza vijeliei puternice de pe litoral

  de - | 19 noiembrie 2023, 1:00 PM | Naţional

  0

  Nuclearelectrica a anunțat ca “unitatea 1 a Centralei Nucleare din Cernavodă s-a deconectat automat de la rețeaua națională de distribuție a energiei electrice, în seara zilei de 18 noiembrie 2023, ca urmare a condițiilor meteo care au cauzat perturbații în sistemul energetic național“.

  Potrivit companiei, deconectarea automată s-a produs în condiții de siguranță, toate sistemele funcționând și răspunzând normal în astfel de situații.

  “În perioada următoare, specialiștii CNE Cernavodă vor lucra la identificarea cauzelor și vor efectua lucrări de remediere pentru reconectarea la sistem, în conformitate cu procedurile specifice. Deconectarea automată a Unității 1, precum și lucrările de remediere nu au impact asupra securității nucleare a reactorului, personalului unității, populației și mediului înconjurător“, precizează Nuclearelectrica.

  sursa: BIZIDAY

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.