vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Contractul pentru reabilitarea energetică moderată a clădirilor Bibliotecii Județene și a Muzeului a fost semnat

  de Special Arad | 7 septembrie 2023, 7:11 PM | Administraţie

  0

  Comunicat.

  Astăzi s-a semnat contractul pentru proiectarea tehnică și asistență în cadrul proiectului de reabilitare energetică moderată a clădirilor Bibliotecii Județene A.D. Xenopol Arad și a Complexului Muzeal Arad.

  La licitație s-au prezentat doi ofertanți, fiind aleasă oferta cea mai completă, nefiind depuse contestații. Câștigătorul va avea la dispoziție o perioadă de 5 luni pentru realizarea proiectului,  urmând ca ulterior să se realizeze achiziția publică pentru reabilitarea clădirilor. Valoarea contractului pentru aceste servicii este de 495701,64 lei. Durata de finalizare a reabilitării energetice a clădirilor este de 23 de luni.

  Prin proiect se dorește obținerea unei eficiente energetice ridicate, scăderea consumului de energie termica și electrică și încadrarea imobilelor într-o clasă energetică superioară. Clădirea, situată în municipiul Arad, str. Gheorghe Popa de Teiuș, nr. 2-4, în suprafață de 5.534 mp, a fost construită în anul 1909 și prezintă o serie de infiltrații la nivelul subsolului datorită lipsei hidroizolației și la nivelul șarpantei din cauza faptului că o parte din învelitoare este fie spartă, fie lipsă.

  Proiectul prevede atât măsuri de termoizolare – termoizolarea planșeului sub pod, termoizolarea planșeului peste subsol, înlocuirea elementelor de anvelopă vitrate –, de modernizare a instalațiilor – încălzire, apa caldă menajeră, iluminatul artificial – cât și introducerea unor sisteme alternative de producere a energiei termice (surse regenerabile) sau alte măsuri de creștere a performanței termice și energetice.

  De asemenea, în proiect este prevăzută și construirea a 3 stații de încărcare pentru vehicule electrice cu 2 puncte de încărcare per stație.

  Proiectul este finanțat prin PNRR, Componenta 5  „Valul renovării”. Valoare totală a investițiilor este de 14,7 milioane de lei.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.