miercuri, 21 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Răzvan Cadar, despre îmbunătățirea serviciilor de salubrizare la nivelul județului Arad

  de Special Arad | 22 decembrie 2021, 2:29 PM | Administraţie

  0

  Comunicat. În cadrul ședinței ordinare de ieri, a Consiliului Județean, a fost supus votului consilierilor proiectul privind achiziționarea de europubele și unități de compostare individuală, europubele noi pentru extinderea sistemului, achiziția unor elemente componente, dar și alocarea unor sume necesare efectuării de reparații curente la containere și europubele. Toate aceste achiziții se vor face pentru buna derulare a Proiectului „Sistem de management integrat al deșeurilor solide în județul Arad”.

  „Prin adoptarea acestei hotărâri se urmărește utilizarea Fondului de Întreținere, Înlocuire și Dezvoltare, constituit din redevențele plătite de concesionarii din domeniul salubrizării din județul Arad. Ne dorim să îmbunătățim, să întreținem şi să înlocuim, acolo unde este necesar, infrastructura existentă pentru ca activitatea de salubrizare la nivelul județului Arad să se desfășoare conform legislației în vigoare”, a declarat Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

  Fondul de întreținere, înlocuire și dezvoltare aferent Proiectului „Sistem de management integrat al deșeurilor solide în județul Arad” este în sumă de 3.739.564,12 lei, estimându-se pentru plata ratelor, dobânzilor şi comisioanelor datorate pentru anul 2022 suma de 1.746.941,62 lei, rămânând disponibilă pentru alte cheltuieli de investiţii suma de 1.992.622,50 lei.

  Materialele achiziționate vor duce la îmbunătățirea infrastructurii de mediu în conformitate cu standardele europene în domeniul gestionării deșeurilor. Sunt factori care vor duce la creșterea gradului de atingere a indicatorilor de performanță asumați prin contractele de concesiune, în conformitate cu legislația în vigoare.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.