Răzvan Burleanu, președintele FRF, surprins în timp ce servea masa la Arad

  de Lucian Dănilă | 26 septembrie 2020, 9:33 AM | Sport | Topic special

  13

  Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a fost surprins ieri în jurul orelor 16 în timp ce servea masa la restaurantul A1 Bistro, de la ieșirea de pe autostrada în zona Zădăreni.

  Au fost mai mulți arădeni care l-au văzut și se întrebau dacă vizita lui Burleanu la Arad are legătură cu UTA, cu stadionul „Francisc Neuman” sau cu alte proiecte ale FRF despre care s-a mai discutat la Arad.

  Burleanu, însă, nu avea nicio calitate oficială. A fost însoțit de încă o persoană și se întorcea cu mașina de la Budapesta, acolo unde a asistat joi seara la finala Supercupei Europei dintre Bayern Munchen și FC Sevilla, meci câștigat de nemți cu 2-1. A oprit la Arad pentru a servi masa după care și-a continuat drumul spre București.

  La acel joc au asistat aproximativ 15.000 de spectatori, fiind primul din competițiile europene de când a început pandemia de COVID-19 care s-a disputat cu spectatori.

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • Asta este situația la care se se refera termenul de ”grammarnazi” în engleză.
    Este vorba de cei care vânează greșelile de limbaj sau de exprimare, punctând de fiecare data ca celălalt este un incult și să nu mai spunem ce.
    Problema e că limba este un organism viu în continuă schimbare și evoluție. Dicționarele nu reușesc să urmeze această schimbare, ceea ce este bine, fiindcă multe noutăți se dovedesc vremelnice, ieșind din uz, altele însă rămân, devenind consemnate în noile dicționare și cursuri de gramatică.
    Aici avem de a face cu o expresie folosită pe scară largă în sensul de a lua masa – stricto sensu când mâncăm nu luăm masa, deci și aici avem de a face cu o mutare de sens – a mânca. Chiar dacă dicționarul explicativ nu consemnează încă acest sens, nu înseamnă că un jurnalist – având în vedere faptul că expresia a intrat în limbajul curent și cu acest sens – face o crimă lingvistică dacă o folosește astfel.
    Dimpotrivă, înseamnă că nu se distanțează de publicul său. Ceea ce e chiar foarte frumos, în fond jurnalistul nu e ca să dea lecții – cel de propagandă, da -, ci să fie pe placul publicului său și prin modul în care reflectă viața lor.

    --10 voturi
    +1
    -1
    • D-le Notaros,cu toata stima si respectul cu care,ca profesor de filozofie, ati incercat sa ma indoctrinati comunististic vorbind.in anii ’80 la Liceul Industrial 13,acum ne dati lectii de viata?
     Dictionarele nu se schimba,in general,ca faptic si descriptional,verbal….Uneori se schimba notiunile,dar personajele,ca si dvs,raman aceleasi….Ati scris 12 randuri,fara nimic a intelege….Asa facea si Iliescu,apoi Constantinescu si Basescu…Gargara ieftina….si cand parcurgi textul…de fapt nu ajungi la nimic concludent….Nici o concluzie…Parerea mea ar fi ca sa stati putin mai in umbra,fara teorii ieftine,de prost gust…Apropo’s….mai aveti costumul gri,rotunjit la revere,cu care aparea-ti mereu la ore?
     Inger,ingerasul meu….cat de propagandistic ceausist erati pe atunci….:-(((…Se pare ca v-ati cam schimbat gusturile….
     Dintr-un propovaitor comunist,ati devenit ultra-democrat….Ce fain….

     +1 voturi
     +1
     -1
    • Nu o luati asa de tragico-dezastruos , avansam inainte doar gresind eronat.
     Jurnalistul ziarist a fost pe gustul publicului urmaritor pentru ca a scris ,,a servit masa”?
     Un titlu de senzatie ar fi fost ,, Burleanu- chelner la Arad”.
     Oricum de 3 ori apare expresia ,,a servit masa”. Felul unu , doi plus adaugat desertul😄

     +11 voturi
     +1
     -1
  1. Las-o-ncolo de meserie, domnule, cui Doamne iarta-ma ii servea masa, ca-l vad stingher in fata sticlelor si a mirodeniilor. Daca si ziaristii pocesc limba romana, ce asteptari sa mai avem de la activistii de partid? Aia macar au o scuza, si-au facut studiile cum le-or fi facut in puterea varstei, n-avem pretentii, singura ar fi sa ne lase dracului in pace, dar de la ziaristi talentati avem alte pretentii.

   --1 voturi
   +1
   -1
  2. Vă mulțumesc tuturor pentru comentarii, mai ales criticilor mei, dar și domnului profesor Notaros care a sărit să mă apere, un gest frumos din partea dânsului. Este limpede că am greșit și tot la fel de limpede este că nu am nicio scuză. Aș putea invoca faptul că am scris acest text când încă nici nu eram spălat pe dinți, pe ochi și pe ceea ce mai aveam de spălat. Nici cafea nu am băut, dar nici asta nu ar fi o scuză.
   Mă uit acum la meci la Bayern și văd că până și această echipă care pare perfectă mai are momente în care își pierde capul chiar dacă ei o fac doar pentru 45 de minute. Ca și ei astăzi, așa am avut și eu un moment mai neinspirat ieri de dimineață.
   Încă o dată, vă mulțumesc tuturor și sper ca pe viitor să am cât mai puține momente ca cel de ieri dimineață.

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.