sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Razie în Piața Obor și în Complexul Jackson! Poliția a confiscat încălțăminte, haine și material lemnos

  de Special Arad | 8 iunie 2018, 1:13 PM | Știri Arad

  0

  Polițiștii din municipiu au desfășurat, ieri dimineață, o acțiune de amploare, în zona pieței Obor și a unui complex comercial (bazar) din municipiu, în vederea luării măsurilor legale împotriva persoanelor care nu respectă legislația privind faptele de comerț, ordinea și liniștea publică, precum și circulația pe drumurile publice.
  În urma activităților desfășurate de polițiști, au fost controlate 22 de unități comerciale, fiind aplicate 71 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 60.245 de lei, fiind indisponibilizate bunuri în valoare totală de 15.237 de lei.
  Astfel, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale conform Legii 61/91 (privind ordinea și liniștea publică), 6 conform Legii 12/1990 (privind faptele de comerț, 1 conform Legii 333/2003 (privind paza obiectivelor și bunurilor), 1 conform Legii 171/2010 (privind materialul lemnos) și 61 pentru nerespectarea legislației rutiere. Au fost retrase 9 permise de conducere (pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor de vehiculelor), precum și 2 certificate de înmatriculare.

  Exemple :

  Polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională conform Legii 171/2010 în valoare de 5.000 de lei, unei persoane fizice autorizate, care a expediat dintr-un depozit din Piața Obor 0,7 metri cubi de cherestea, fără aviz de însoțire a materialului lemnos. De asemenea, s-a dispus confiscarea valorică a materialului lemnos, în valoare de 467 de lei.

  A fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de Legea 84/1998 – contrafacearea unei mărci originale, fiind indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor 70 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 7.000 de lei.

  Aceste acțiuni vor continua, atât în municipiu cât și în județul nostru.

  PMA

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.