sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Rată de promovare de 40,2% la Bacalaureatul de toamnă, în Arad (înainte de contestații)

  de Special Arad | 31 august 2021, 2:25 PM | Educaţie | Știri Arad

  0

  Ministerul Educației a publicat astăzi, 31 august, pe site-ul dedicat (bacalaureat.edu.ro), rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de Bacalaureat în sesiunea august-septembrie 2021.

  Rezultatele au fost afișate atât pe pagina web menționată anterior, cât și în centrele de examen, prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților, în concordanță cu prevederile GDPR.

  Rata de promovare (înainte de contestații) este de 40,2%.

  Au promovat 320 de candidați, 203 candidați au fost absenți și restul de 476 de candidați nu au promovat. Dintre cei promovați, 199 de candidați provin din promoția curentă, iar 121 de candidați din promoțiile anterioare.

  Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 31 august, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

  Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 3 septembrie.

  Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

  •  recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;

  •  susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;

  •  obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.