joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Rareș Pop: „Este imposibil să plec de la UTA înainte de a termina liceul”

  de Lucian Dănilă | 13 aprilie 2023, 1:40 PM | Recomandările editorilor | Sport

  2

  Este unul dintre cei mai buni tineri jucători din Superliga în acest sezon. Rareș Pop a debutat în ediția trecută de campionat într-un meci pierdut de UTA pe terenul celor de la FC U Craiova, dar consacrarea a cunoscut-o în această primăvară, reușind să marcheze contra celor de la Botoșani, contra campioanei CFR Cluj și a făcut un meci foarte bun contra echipei FCSB.

  În mod evident, speculațiile că echipele mari ale României îl vor au început să curgă. Rareș este un copil, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Moise Nicoară”, acolo unde nu are nicio notă sub 7 așa cum avea el să ne spună ieri după conferința de presă la care a luat parte. Mereu a pus școala pe primul loc și abia apoi fotbalul, deși urmărindu-i evoluțiile în teren nu ai spune asta.

  Faptul că este doar în clasa a XI-a este norocul arădenilor, pentru că ieri, Rareș i-a asigurat pe fani că „este imposibil să plec de la UTA înainte de a termina liceul”. Asta certifică faptul că și în sezonul viitor, Rareș va fi în tricoul roș-alb indiferent de ofertele care ar veni dinspre Craiova, FCSB sau alte grupări. Colegul Florin Coita a și făcut o remarcă savuroasă imediat după declarația tânărului fotbalist: „dacă e așa, am putea să rezolvăm să rămâi repetent măcar un an…”

  Poate cel mai bun meci al lui Rareș din acest sezon a fost tocmai în victoria de la Arad cu FC Botoșani, atunci când a reușit o pasă de gol pentru Milosevic, a marcat pentru 3-1 și a creat un permanent pericol la poarta adversă. Acum, Rareș Pop se pregătește de un nou duel cu cei de la Botoșani, tot pe arena „Francisc Neuman”.

  Ne aflăm în fața unui meci destul de important, poate cel mai important din acest sezon, în fața echipei din Botoșani și sperăm să câștigăm în fața unui stadion cât mai plin. Această victorie ne-ar putea desprinde de acea zonă periculoasă a clasamentului și am putea cumva relansa tot în acest sezon. Nu știu să spun dacă acela a fost cel mai bun meci al meu în Superligă, se ocupă specialiștii de așa ceva. Am simțit că am fost peste adversar, dar nu știu dacă a fost cel mai bun meci. Evident, ar fi de preferat să marcăm încă de la începutul meciului, pentru că atunci adversarii încă nu sunt obișnuiți cu starea gazonului sau cu atmosfera. Atunci e momentul oportun pentru noi să înscriem. Dar, mai cred că și o atitudine asemănătoare cu cea de la meciul cu FCSB ne-ar ajuta foarte mult”, spune fotbalistul în vârstă de 17 ani.

  În acest moment vreau să mă bucur de acest sport minunat”

  S-a vorbit mult despre salariul pe care îl încasează Pop la UTA, unul mult sub ceea ce încasează unii dintre colegii săi de echipă care nici nu joacă. Rareș, însă, nu pune deocamdată preț pe acest lucru și spune:

  Indiferent de suma scrisă în contractul meu, nu joc pentru bani, în acest moment vreau să mă bucur de acest sport minunat. Nu știu de nicio ofertă de la alte echipe. Sub nicio formă nu se pune problema să plec de la Arad înainte de ce voi termina liceul“.

  Îmi place mai mult în banda dreaptă”

  Folosit în rol de extremă, Rareș a dat un randament mai bun în partea stângă. Cu toate acestea, fotbalistul Bătrânei Doamne spune că îi place mai mult să joace în banda dreaptă. „Randamentul e mai bun în stânga, dar eu prefer în dreapta. Însă, atâta timp cât nu eu iau decizia, ci antrenorul, eu mă conformez și încerc să dau tot ce am mai bun pe fiecare parte”, spune el.

  Rareș Pop a evoluat în 23 de meciuri în acest sezon pentru UTA. A marcat de 3 ori și a dat 3 pase de gol. Contractul său cu clubul arădean expiră în 2026.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.