miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Peste o sută de răniți și 7 morți, după ce o rachetă rusească a lovit o universitate și un teatru din orașul Cerhihiv din Ucraina

  de - | 20 august 2023, 9:28 AM | Internaţional

  0

  (foto: captură video)

  O rachetă rusească a lovit o universitate și un teatru din centrul orașului Cerhihiv din Ucraina. „Sunt morți, sunt răniți”, a transmis președintele Volodimir Zelenski.

  Cel puţin şapte persoane au fost ucise şi alte 110 au fost rănite în bombardamentul rus ce a lovit sâmbătă dimineaţa centrul oraşului Cernigău (Cerhihiv), în nordul Ucrainei, potrivit unui nou bilanţ comunicat de primarul interimar al oraşului, informează AFP, citat de Agerpres.

  „O sută şaptesprezece persoane au fost lovite în atacul terorist din centrul oraşului Cerhihiv (Cernigău). Şapte dintre ele au decedat”, a anunţat pe Telegram Oleksandr Lomako.

  Ministerul de Interne a declarat, de asemenea, că acoperişul teatrului a fost distrus în timpul atacului.

  Cerhihiv este un oraş cu bulevarde pline de verdeaţă şi biserici vechi de secole, situat la aproximativ 145 km la nord de capitala Kiev.

  Atacul a transformat „o sâmbătă obișnuită… într-o zi de durere și pierdere”, a spus președintele Volodimir Zelenski pe Telegram, potrivit CNN.

  „Condoleanțe celor care au pierdut persoane dragi! Toate slujbele sunt la fața locului. Salvatori, poliție, medici. Toți cei de care este nevoie.Să facem și mai mult pentru a consolida lumea împotriva terorii rusești. Să dăm și mai mult statului nostru pentru a proteja viața. Rusia trebuie să piardă acest război pentru ca viața să câștige” – a mai scris președintele Ucrainei pe rețeaua de socializare.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.