vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Raluca Turcan: Pensionarii se pot angaja la stat, dar trebuie să renunţe la pensie

  de Special Arad | 17 februarie 2021, 8:45 AM | Naţional | Recomandările editorilor

  1

  Ministrul Muncii, Raluca Turcan, spune că pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul de la stat şi că cei care vor să se reangajeze în sistemul public trebuie să opteze între pensie şi salariu.

  „Avem foarte mulţi oameni care în momentul de faţă se pensionează anticipat şi se reangajează la stat cumulând pensie şi salariu. Am pregătit un proiect de lege prin care îi lăsăm să opteze între pensie sau salariul la stat. Dacă aleg salariul, le permitem să se pensioneze la vârsta pe care şi-o aleg, maximum 70 de ani, ca să fie în continuare salariaţi”, a spus Raluca Turcan la România TV.

  „Pot cumula pensia cu salariul la privat, dar nu la stat. Dacă sunt pensionari şi trebuie să opteze, atunci ei se pot reangaja la stat, dar renunţă la pensie. Nu se poate cumula pensia cu salariu la stat. Pensie cumulată cu salariul va fi doar în sistemul privat”, a adăugat ea.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.