Raliul Aradului Kia este gata de start! „Deja mă gândesc la cel de anul viitor” (FOTO)

  de Lucian Dănilă | 30 May 2017, 4:06 PM | Recomandările editorilor | Sport

  1

  Mai sunt două zile până la startul Raliului Aradului Kia, competiție care este la cea de a 9-a ediție la Arad, a treia în care face parte și din circuitul european. Tocmai pentru că am făcut această precizare, voi începe cu sfârșitul, adică cu cuvintele lui Ciprian Surărșan, cel care a întocmit harta acestei competiții.

  „Avem toate condițiile pentru ERC (n.r. European Rally Championship). Știu acest lucru. Lucrez la acest lucru de atâția ani, iar acum, că știu că joi începe competiția, eu deja mă gândesc cum să-l fac pe cel de anul viitor”, spune Ciprian Suărășan.

  La Sala Ferdinand a Palatului Administrativ s-au prezentat „vinovații”, adică cei care se ocupă cu organizarea: Mihai leu, fostul campion intercontinental de box și campion național la rally, promotorul evenimentului, Ciprian Șuărășan (director tehnic al raliului) și Adrian Luca (reprezentantul KIA). Între ei, trimisul primarului, viceprimarul Călin Bibarț.

   „Cred că am creat condiții mai bune pentru piloți în acest an, traseele sunt și mai bine puse la punct, în condițiile în care a scăzut, conform reglementărilor FIA, numărul de kilometri ai raliului. Sunt mulțumit și liniștit când aud că piloții apreciază probele speciale sau când văd că mii de arădenii asistă la proba superspecială din centrul Aradului. Ne cerem scuze pentru întreruperea circulației, dar altfel nu se poate”, a spus același Ciprian Suărășan, el fiind chiar cel care a avut ideea ca Aradul să găzduiască o etapă din Campionatul Național de Raliuri.

  suarasan

  FOTO: Ciprian Suărășan

  „Raliul Aradului este pe primul loc în topul concurenților și sper să ajungă pe aceeași poziție și în ierarhia realizată de arbitri”, a spus Mihai Leu.

  Vor participa 47 de echipaje. Nu va lipsi campionul Simone Tempestini, care va conduce un Citroen. Un număr de 21 de echipaje vor concura și pentru Balkan Rally Trophy, competiție inclusă în acest eveniment. Alte 34 de echipaje participă la Campionatul Național de Raliuri Dunlop, iar un număr de nouă echipaje se vor duela pe probele speciale din Rally 2.

  Startul are loc joi, 1 iunie, în fața Primăriei Arad, începând cu ora 21.00, atunci când vor fi prezentate mașinile, urmând ca vineri și sâmbătă concurenții să ia startul pe probele speciale de la: Chesinț (shakedown), Frumușeni, Șiștarovăț, Arad (superspecială – ora 20.00) – în prima zi, Conop, Nadăș, Șiștarovăț – ziua a doua.

  rally 2

  rally 3

  lapusca leu luca 1

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.