sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Rafila propune permiterea evenimentelor private cu 200 de persoane, renunţarea la mască în exterior şi la certificatul Covid în restaurante

  de - | 2 martie 2022, 8:44 AM | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a prezentat marţi propunerile pe care ministerul le face CNSU şi Guvernului pentru relaxarea măsurilor împotriva Covid. Este vorba, printre altele, de renunţarea la mască în exterior şi de posibilitatea organizării de evenimente private.

  Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila susţine că propunerile de relaxare au fost făcute după ce gradul de ocupare a paturilor Covid a scăzut sub 50%.

  Ministerul Sănătăţii a propus eliminarea mai multor restricţii.

  „Este vorba despre accesul fără certificat electronic Covid în centrele comerciale, instituţiile publice, hoteluri, pensiuni şi restaurante. De asemenea, creşterea limitei de la 30 la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, fără restricţii de interval orar, asta cred că e un lucru aşteptat de multă lume, pentru competiţii sportive, activităţile din cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole, concertele în aer liber, conferinţe, workshopuri, săli de sport şi piscine”, a declarat Alexandru Rafila.

  Conform acestuia, este propusă permiterea organizării de evenimente private cu participarea a maxim 200 de persoane.

  Sursa: zf.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.