La un pas de tragedie! Arădeancă în vârstă de 77 de ani, găsită intoxicată cu fum în propriul apartament, din cauza unui aparat de gătit

  de Special Arad | 18 November 2022, 8:47 AM | Știri Arad | Topic special

  0

  Un aparat de gătit lăsat nesupravegheat pe aragaz, într-un apartament din municipiul Arad, str. Haiducilor, Bl. D 2, et. 2, ar fi putut provoca o tragedie.

  Pompierii au primit un apel noaptea trecută, în jurul orei 00:00, iar aceștia au intervenit la fața locului cu o autospecială de stingere, autoscara S42, o autospecială cu modul pentru descarcerare și un echipaj SMURD TIM.

  La sosirea forțelor de intervenție apartamentul era inundat cu fum, iar în urma recunoașterii, în interiorul apartamentului a fost găsită o persoana de sex feminin, în vârstă de 77 ani, care prezenta simptome de intoxicare cu fum.

  Victima a fost asistată medical de echipajul SMURD TIM, ulterior refuzând transportul la spital.

  Forțele ISU au acționat pentru aerisirea și ventilarea încăperilor din apartament.

  Nu a fost necesară evacuarea locatarilor din bloc.

  Pentru a preveni producerea unor astfel de incendii, Inspectoratulul pentru Situații de Urgență Arad, recomandă cetăţenilor să respecte  următoarele reguli:

  – Nu lăsaţi mâncarea pe foc nesupravegheată. Dacă trebuie să părăsiţi bucătăria pentru o perioadă mai îndelungată, luaţi de pe foc cratiţa;

  – Atunci când gătiţi, evitaţi să purtaţi haine sintetice largi, deoarece acestea pot lua foc;

  – Curăţaţi şi îndepărtaţi depunerile de grăsime şi resturi de mâncare de pe aragazurile, plitele şi grătarele din bucătărie, deoarece acestea pot lua foc foarte uşor;

  – Aşezaţi cratiţa pe aragaz astfel încât să nu cadă sau să se răstoarne peste flacăra deschisă;

  – După ce aţi terminat de gătit asiguraţi-vă că aţi oprit din funcţionare cuptorul şi aragazul.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.