Raed Arafat: Dacă diviziile de pompieri ar trece la autoritățile locale, puteți să spuneți „la revedere” sistemului de urgență românesc

  de - | 14 August 2021, 8:49 AM | Naţional

  0

  Pompierii români la incendiile din Grecia(foto: IGSU)

  Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, consideră că marele avantaj al serviciului românesc de pompieri – lăudat, recent, în presa din Grecia – este că este unul centralizat, de tip militar, ceea ce permite o mobilizare foarte rapidă a forțelor, dar și o dotare uniformă cu echipamente.

  Întrebat, vineri seara, la Digi24, ce s-ar întâmpla dacă ar fi sparte diviziile de pompieri și ar trece la autoritățile locale, Raed Arafat a răspuns: „Puteți să spuneți ‘la revedere’ sistemului de urgență românesc și o să luăm toate problemele pe care o să le descoperim pe parcurs și sunt convins că după prima catastrofă, toată lumea se va întruni și o să spună ‘ce prostie am făcut’ și o să le aducă înapoi, central, dacă vor mai reuși”.

  Șeful DSU a fost întrebat și dacă am avea tot ce ne trebuie, în România, dacă s-ar întâmpla evenimente ca în Grecia. „Dacă se întâmplă ceva în România, depinde de amploarea lui. Avem, ca organizare, avantajul că suntem un sistem național și că suntem un sistem militar. Putem să ne mobilizăm foarte rapid. Sunt țări în care serviciile de pompieri sunt organizate la nivel de municipii și este chiar foarte greu de coordonat. Grecia a făcut un pas recent, dacă nu mă înșel, și a luat pompierii de la nivel municipal și i-a dat la nivel regional. La noi, faptul că suntem la nivel național și că un comandament este foarte asemănător armatei este un avantaj foarte mare”, a explicat Raed Arafat.

  Citește continuarea pe Digi24.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.