Radu Giurgelea, primarul comunei Vârfurile – trimis în judecată pentru deturnare de fonduri

  de Special Arad | 16 septembrie 2016, 8:46 AM | Știri Arad | Vârfurile

  0

  Știri Arad (Comunicat). Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului GIURGELEA RADU-TIBERIU, pentru săvârşirea infracţiunii de deturnare de fonduri în formă continuată.

  În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt: În data de 11 mai 2012, inculpatul, în calitate de primar şi ordonator de credite al comunei Vârfurile, jud. Arad, a dispus, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, efectuarea unui număr de 9 plăţi utilizând astfel, fără respectarea destinaţiei prevăzută de H.G. 255/2012, suma de 173.998,62 lei din suma totală de 355.000 lei ce fusese alocată comunei pentru plata unor arierate.

  Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională a inculpatului este în sumă de 173.998, 62 lei, acesta fiind recuperat parţial astfel încât, pentru diferenţa de 87.239,62 lei, A.J.F.P. Arad – Serviciul fiscal Orăşenesc Sebiş s-a constituit parte civilă în procesul penal.

  Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Arad.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.