Putin susține că este pregătit să negocieze, în timp ce războiul a continuat în Ucraina, inclusiv de Crăciun | Video

  de - | 26 December 2022, 10:59 AM | Internaţional

  0

  (foto: NEXTA / Twitter, Россия-24)

  Forțele ruse au bombardat peste 65 de așezări în Ucraina în ziua de Crăciun, a informat pe 25 decembrie Statul Major al Forțelor Armate ucrainene, după ce Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat într-un interviu la televiziunea de stat că este gata să negocieze „cu toţi cei implicaţi în vederea unor soluţii acceptabile, dar asta depinde de ei – nu noi suntem aceia care refuză să negocieze, ei sunt”.

  „Cred că acţionăm în direcţia cea bună, ne apărăm interesele naţionale, interesele cetăţenilor noştri, ale poporului nostru. Şi nu avem altă variantă decât să ne protejăm cetăţenii”, a spus Putin.

  Consilierul prezidențial al Ucrainei, Mihailo Podoliak, a declarat că Vladimir Putin „trebuie să revină la realitate”, după ce liderul rus a susținut că Moscova este pregătită pentru negocieri. Este „evident” că Rusia „nu vrea negocieri, ci încearcă să evite responsabilitatea”, a scris Podoliak pe Twitter, citat de HotNews.

  Declarația lui Putin vine pe măsură ce atacurile asupra Ucrainei au continuat inclusiv de Crăciun. O alertă de raid aerian la nivel național a fost anunțată de două ori numai duminică, iar trei rachete au lovit după-amiaza orașul Kramatorsk din regiunea Donețk parțial ocupată, au informat oficialii locali, potrivit Associated Press.

  Rachetele au lovit o zonă industrială a orașului, dar nu au fost victime, potrivit guvernatorului ucrainean de Donețk, Pavlo Kyrylenko. Kyrylenko a spus că și orașul Avdiivka a fost atacat duminică cu șase tiruri de obuze, iar acolo o femeie a fost rănită.

  În urmă cu două zile, pe 24 decembrie, trupele Federației Ruse au continuat să lanseze bombardamente asupra orașului Herson și după ce s-au retras din el luna trecută, amintește Deutsche Welle, citat de Biziday. Șapte ucraineni au murit și 58 sunt răniți, dintre care 18 grav, potrivit mesajului de pe Telegram al Consilierul președintelui Ucrainei, Kyrylo Timoşenko (actualizarea bilanțului; inițial au fost anunțate 35 răniți, dintre care 16 grav).

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.