miercuri, 21 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Putin și Biden au acceptat o întâlnire de urgență. Condiția Casei Albe este ca Rusia să nu invadeze Ucraina

  de - | 21 februarie 2022, 11:19 AM | Internaţional | Recomandările editorilor

  0

  (foto: atalayar.com)

  Președintele rus Vladimir Putin și președintele SUA Joe Biden au acceptat oferta președintelui francez Emmanuel Macron de a organiza un summit pentru detensionarea situației din jurul Ucrainei. Macron a vorbit la telefon duminică cu ambii lideri, iar Casa Albă a anunțat luni dimineața acceptarea “de principiu” a întâlnirii, dar numai dacă Rusia nu invadează Ucraina până atunci, scrie Biziday.

  O întâlnire similară dintre cei doi lideri, în primăvara anului 2021, a dus la detensionarea unei situații similare, în care Rusia masase trupe în jurul Ucrainei, dar la o anvergură ceva mai mică decât acum. Ulterior, în iunie, americanii au anunțat că sunt de acord cu finalizarea conductei Nord Stream 2.

  Pasul este unul important, pentru că ar putea amâna o eventuală izbucnire a războiului, despre care americanii sunt convinși că este iminent și că va fi declanșat în urma unor operațiuni prin care Rusia va lăsa impresia că este atacată.

  Sursa: Biziday

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.