sâmbãtã, 20 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Update 2Premieră, de la introducerea Noului Cod penal: Pușcărie pe viață pentru criminalul violator al nonagenarei din Turnu!

  de Special Arad | 2 octombrie 2014, 3:00 PM | Știri Arad

  1

  UPDATE 2: Premieră, de la introducerea Noului Cod penal: Pușcărie pe viață pentru criminalul violator al nonagenarei din Turnu!

  Când i s-a efectuat autopsia de către legiști, femeii i s-au găsit urme de spermă în vagin. Înainte de a o ucide prin strangulare, deci, criminalul a violat-o. După ce și-a încheiat demersul ucigaș, Ianchiș Silviu Cristian a îmbrăcat-o, pentru a crea aparențele unei morți naturale, apoi a dat drumul la gaz – pentru a crea o pistă falsă pentru anchetatori. Cercetările în cauză au fost extinse pentru infracțiunile de viol, tâlhărie și omor calificat.
  Ieri, miercuri, 1 octombrie, Instanța a stabilit sentința: detenție pe viață.
  10 ani pentru viol, 10 pentru tâlhărie calificată și închisoare pe viață pentru omor calificat.
  Criminalul și-a recunoscut integral vinovăția, prevalându-se de procedura simplificată, dar magistratul Teodor Dascăl nu i-a admis nicio circumstanță atenuantă.


   

  TITLUL PRINCIPAL: A fost prins criminalul nonagenarei din Turnu

  Anchetatorii de la Parchet sprijiniţi de poliţiştii de la Investigații Criminale și de ofiţeri ai SRI au reuşit identificarea şi prinderea, în urmă cu trei, ore (6 după-masa) a principalului suspect în cazul crimei de la Turnu de acum o săptămână, când o femeie de 92 de ani a fost ucisă pentru a i se fura pensia. Procurorul Codrin Gavra, șef secție Urmărire penală  Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, cel care anchetează această crimă, a declarat că autorul, Ianchiş Silviu Cristian, de 25 de ani, a fost prins la Baia Sprie, în judeţul Maramureş, cu ajutorul SRI. Lăsase amprente digitale pe mai multe obiecte din casă, iar din fișele pe care le avea în arhivele Poliției, a fost identificat relativ ușor.
  Actualmente, criminalul se află la audieri la Poliție, fiind dispusă reținerea sa pentru omor calificat și tâlhărie calificată, iar surse din apropierea anchetei au declarat pentru Special Arad că „suspectul a acționat prin blocarea căilor respiratorii ale bătrânei (respectiv a strangulat-o) în pat. Tânărul – un recidivist deosebit de violent – a urmărit-o de pe terasa birtului chiar în timp ce lua pensia, iar femeia a uitat să încuie ușa…” Autorul, probabil în proporție de 99,99%, a dat drumul la gaz, pentru a induce anchetatorii pe o pistă falsă. Rudele au găsit-o în dimineața de vineri, 20 iunie, fără suflare și cu urme vizibile de violență (avea coaste rupte și contuzii). Mobilul crimei a fost, evident, jaful. Prejudiciul – 600 de lei.
  Femeia era născută în 1922 și era, conform caracterizărilor celor apropiați, încă sănătoasă și în puteri.


   

  UPDATE: Vezi video cu criminalul din Turnu!

  Special Arad l-a filmat pe autorul oribilei crime din Turnu în timp ce oamenii legii îl duceau de la Sala de Judecată, unde magistratul judecător i-a semnat mandatul de arestare pe 30 de zile, înspre beciul poliției.

  Click pe  video dacă vrei să vezi cum arată bestia.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.