sâmbãtã, 24 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Punctul dorit, dar era loc de mai bine… Farul – UTA 2-2

  de Lucian Dănilă | 26 octombrie 2023, 10:38 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  UTA a obținut un punct pe terenul campioanei Farul, dar dacă ne gândim la felul cum s-au desfășurat lucrurile pe teren, gruparea arădeană se poate declara nemulțumită. Era loc de mai bine după o primă repriză foarte bună, o repriză în care UTA a avut avantaj de 2-1, fiind apoi egalată după o greșeală imensă de apărare.

  Probabil că majoritatea celor care susțin UTA ar fi semnat cu ochii închiși înainte de meci pentru o remiză. Farul se prezenta la acest joc după o perioadă bună spre foarte bună. Echipa lui Hagi avea trei victorii și o remiză în ultimele patru partide. Acum, însă, la final de partidă, sunt anumite regrete pentru că echipa antrenată de Mircea Rednic nu a știut să gestioneze rezultatul care s-a înregistrat la pauză pe tabela de marcaj.

  Rednic a trimis în teren o echipă mult schimbată comparativ cu cea care a evoluat în partida cu Rapid. Nu mai puțin de șapte schimbări a făcut tehnicianul echipei arădene în primul unsprezece, în echipa de start apărând Rodrigues, Conte, Abeid, Cristian Mihai, Ofosu, Fabry și Cooper. UTA a lovit de la prima acțiune spre poarta lui Aioani. În minutul 7, Ofosu l-a angajat excelent pe Micovschi, venit din banda dreaptă în partea stângă a terenului, și jucătorul împrumutat de la Rapid a trimis cu stângul la colțul lung marcând primul său gol în Superliga după o serie de meciuri în care a avut câteva ratări monumentale. Era 0-1 și UTA o ținea la respect pe Farul.

  În minutul 11, Fabry a ratat nepermis cu capul de la limita careului mic după o centrare ideală de la Rodrigues. La 0-2, Farul probabil s-ar fi stins. După această ratare, elevii lui Gică Hagi au urcat tot mai mult liniile, dar era o dominare controlată de sistemul defensiv arădean. Gustavo s-a zbătut mult în zona careului lui Iacob, dar mereu era blocat fie de mijlocașii centrali, fie de cei din linia de apărare. A fost apoi o serie parcă interminabilă de cornere pentru Farul, toate executate de Budescu. Cooper a fost cel care s-a dovedit a fi cel mai bun fundaș la aceste execuții din partea stângă în sensul de atac al Farului. În minutul 24 datele problemei s-au schimbat puțin. Budescu a executat de pe partea dreaptă, defensiva arădeană a fost rarefiată, mingea a ajuns în marginea careului la Grameni, acesta a centrat și Rivaldinho a profitat de lipsa de reacție a fundașilor echipei arădene și a înscris cu capul de pe 6 metri, profitând și de bâlbâiala lui Iacob care a scăpat mingea printre picioare. Era 1-1…

  farul uta 2

  Doar trei minute a durat egalitatea de pe tabelă. În minutul 27, Fabry a deschis în partea stângă la Ofosu, neamțul l-a driblat pe Sîrbu, apoi pe Boli, și când se pregătea să tragă la poartă a apărut slovacul Fabry care a șutat puternic cu stângul fără speranțe pentru Aioani: 1-2!

  După golul Bătrânei Doamne, a urmat un sfert de oră de joc oarecum haotic. UTA nu a mai pus probleme în jumătatea adversă, iar Farul ataca fără luciditate. Echipa lui Hagi a mai reușit să marcheze o dată, tot printre picioarele lui Iacob – cam nesigur în această seară – dar golul a plecat dintr-un offside mare și a fost anulat.

  Cu un minut înainte de pauză, Ofosu a ratat o ocazie uriașă de a face 3-1, dar șutul său din voleu după centrarea excelentă a lui Micovschi a trecut mult peste poarta Farului. A fost o repriză în care UTA a cedat deliberat posesia în fața unei echipe care este obișnuită să practice un astfel de joc, dar gruparea arădeană a fost foarte directă în unele acțiuni de contraatac și putea liniștit să intre la vestiare cu un avantaj de două goluri.

  Hagi a mutat imediat după pauză. Dussaut i-a luat locul vulnerabilului Sîrbu, iar Luis Munteanu a intrat în locul haoticului Gustavo. După doar cinci minute, Farul avea să egaleze tot în urma unui corner, dar de data aceasta greșeala colectivă a echipei arădene a fost impardonabilă. „Budi” a trimis mingea în centrul careului mare, undeva la 12-13 metri de poarta lui Iacob, blocul defensiv arădean a făcut un pas în față de parcă a fost derutat de traiectoria balonului și Artean a venit nemarcat lovind mingea cu latul pentru 2-2…

  Farul a continuat să domine, dar fără a-și crea ocazii la poarta lui Iacob. Rednic a recurs și el la modificări, l-a trimis pe Luckassen în locul lui Cooper, care astăzi a fost mai bun în defensivă decât în preajma careului advers, după care Omondi i-a luat locul cam obositului Fabry și Căpușă a întărit flancul drept după ce a intrat în locul lui Ofosu. Fără Fabry și Ofosu, UTA a rămas fără niciun jucător care să poată creea ceva periculos la poarta lui Aioani. Abia în minutul 78 a fost aruncat în luptă Rareș Pop și juniorul arădean putea să-și mai adauge un „assist” în cartea de vizită dacă Luckassen avea piciorul cu vreo două numere mai mari…

  Echipa lui Hagi a forțat pe final. A fost un șt al lui Băluță, apoi o acțiune care a semănat panică a lui Enes Sali, dar și două acțiuni periculoase ale lui Luis Munteanu, la una dintre ele ridiculizându-l pe Ibrahima Conte care s-a aflat la debut.

  S-a încheiat 2-2, așa cum își dorea Rednic când spunea „să ne întoarcem măcar cu un punct”, un rezultat care pare echitabil acum dacă ne gândim că Farul a dominat jocul după 2-2, dar rămâne totuși regretul că UTA nu a profitat îndeajuns de faptul că a condus de două ori pe tabelă și chiar se putea distanța în două rânduri la două goluri diferență. Bătrâna Doamnă rămâne pe locul 14 și peste doar trei zile va evolua pe terenul formației FC U Craiova.

  Farul Constanța – UTA Arad 2-2 (1-2)

  Rivaldinho 24, Artean 50 / Micovschi 7, Fabry 27

  Farul: Aioani – Sîrbu (46 Dussaut), M. Popescu, Boli (86 Sali), Kiki – Artean, Băluță, Grameni (76 Borgnino) – Gustavo (46 Luis Munteanu), Rivaldinho (65 Doicaru), Budescu.

  Pe bancă: Buzbuchi – Dussaut, N. Popescu, Enes Sali, L. Munteanu, Diogo Lucas, Marins, Borgnino, Doicaru.

  Antrenor: Gică Hagi

  UTA: Fl. Iacob – Rodrigues, Conte, Benga, Abeid – Freitas, Cr. Mihai (78 Rareș Pop) – Micovschi (78 Carp), Fabry (62 Omondi), Ofosu (63 Căpușă) – Cooper (55 Luckassen).

  Pe bancă: Kucher – Carp, R. Pop, Stahl, Căpușă, Luckassen, Omondi, Stolnik, Marku.

  Antrenor: Mircea Rednic

  Arbitri: George Găman (Craiova) – Mircea Orbuleț (București), Adrian Popescu (Râmnicu Vâlcea). Rezervă: Valentin Porumbel, din Oltenița (Călărași).

  Camera VAR: Sorin Costreie (Voluntari – Ilfov), Andrei Moroiță (Ploiești).

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.