luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Puncte de distribuire apă și spații de adăpostire împotriva caniculei, amenajate la Pecica

  de Andreea Daniela B. | 25 iunie 2021, 8:22 AM | Știri Arad

  0

  (foto: Tonica.ro)

  Temperaturile ridicate și codul roșu de caniculă au acaparat întreg județul Arad. Astfel, pentru a veni în sprijinul cetățenilor, în mai multe localități din întreg județul au fost amenajate puncte speciale unde se distribuie apă potabilă pentru cei care fac cu greu față căldurii. Printre orașele care s-au pregătit pentru ce este mai rău se află și Pecica. Aici s-au, amenajat mai multe puncte în care cetățenii orașului pot face rost de apă sau pot să se adăpostească din calea soarelui.

  Conform avertizării transmise de Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență, județul Arad se va afla, joi și vineri (24 – 24 iunie) sub cod roșu de caniculă.

  Temperaturile maxime cuprinse între 39 – 41 grade Celsius vor crea disconfort termic accentuat, motiv pentru care vă rugăm să încercați să vă programați deplasările la orele dimineții sau seara, în special persoanele în vârstă și să evitați expunerea la soare și efortul fizic intens între orele 11 – 18.

  Purtați haine lejere, beți zilnic 1,5 – 2 litri de lichide nu prea reci (apă, sucuri naturale, ceaiuri călduțe), consumați fructe și legume și evitați băuturile care conțin cafeină.

  Mențineți legătura cu membrii de familie și vecinii în vârstă, cereți sfatul medicului de familie dacă e nevoie.

  Au fost amenajate două puncte de distribuire apă potabilă, la magazinele Lidl și Profi, precum și un spațiu de adăpostire pe timp de caniculă, în clădirea secundară a Primăriei Orașului Pecica, la Direcția de Asistență Socială (lângă fosta Policlinică)„, a transmis primarul orașului Pecica, Petru Antal.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.