Publicaţiile The Guardian şi Washington Post – recompensate cu „Pulitzer” pentru afacerea Snowden

  de Special Arad | 15 April 2014, 8:55 AM | Internaţional

  0

  Cotidianele britanic The Guardian US şi american The Washington Post, care au publicat dezvăluirile lui Edward Snowden despre programele americane de supraveghere, au fost recompensate luni, la New York, cu Premiul Pulitzer, relatează AFP.

  Premiul Pulitzer este unul dintre cele mai prestigioase în materie de jurnalism şi cele două publicaţii l-au obţinut în categoria „serviciu public”.

  Juriul Pulitzer, a cărui decizie a fost foarte aşteptată, a ales să recompenseze mai degrabă publicaţiile, nu jurnaliştii autori ai articolelor, „pentru un exemplu distins de serviciu public meritoriu, al unei publicaţii sau site de ştiri”.

  Cele două publicaţii s-au făcut portavocea dezvăluirilor lui Edward Snowden, un fost consultant al NSA (Agenţia americană pentru Securitate Naţională), despre amploarea programelor americane de supraveghere.

  Aceste dezvăluiri provenite din documente furnizate de fostul consultant al NSA au deranjat administraţia americană şi tensionat relaţiile Statelor Unite cu ţări aliate furioase să descopere că Washingtonul înregistra inclusiv conversaţiile private ale unora dintre liderii lor.

  Dezvăluirile lui Snowden au provocat de asemenea o dezbatere aprinsă în Statele Unite cu privire la meritele şi moralitatea unor astfel de programe de supraveghere.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.