joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  PTF Nădlac II: 58 de migranți ascunși în trei camioane, depistați în ultimele 24 de ore

  de Special Arad | 21 aprilie 2023, 3:50 PM | Știri Arad

  0

  Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat 58 de cetăţeni din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în trei camioane. Șoferii sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți.

  „În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, un cetățean român, un bulgar și un polonez, aflați la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în România, Bulgaria și Polonia. Șoferii transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, utilaje auto, plăci de policarbonat și încălțăminte pentru societăți comerciale din Olanda, Germania și Ungaria. Astfel, în urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în semiremorci, printre bunurile transportate, în total, 58 de cetăţeni străini, doar într-un transport fiind descoperite 46 de persoane. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, colegii noștri au stabilit că sunt cetăţeni din India, Pakistan, Bangladesh, Nepal, unii dintre ei fiind intrați legal în țara noastră, alții fiind solicitanți de azil”, au transmis reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

  Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru persoanele depistate ascunse, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile ce se impun.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.