duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Protocol de colaborare între Primărie, CJA și asociațiile cadrelor militare în retragere. Planuri pentru Centenarul Marii Uniri

  de Raluca Medeleanu | 12 decembrie 2017, 12:40 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  Reprezentanții asociaților cadrelor militare în retragere s-au întâlnit astăzi, în Sala Ferdinand, împreună cu primarul Aradului, Gheorghe Falcă, viceprimarul Aradului, Călin Bibarț, și vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea, pentru a semna un protocol de colaborare. Pe această cale, cei amintiți mai sus au discutat și despre planurile pe care le au împreună pentru a celebra Centenarul Marii Uniri.

  Gheorghe Falcă a afirmat că pentru anul viitor, printre altele, sunt pregătite un număr de peste 1500 de distincții, pentru a fi acordate atât veteranilor de război care au împlinit 100 de ani cât și văduvelor de război. „Suntem pregătiți și știm ce avem de făcut”, a spus acesta. Primarul a mai spus că municipalitatea are deja pentru Centenar o colaborare cu CJA, universitățile arădene, Biserica și cultele, armata și ONG-urile arădene.

  Cei care au semnat astăzi protcolul alături de primar, viceprimar și vicepreședinte au fost colonelul Heredea (președintele Asociației Cadrelor în Rezervă – Ziridava), colonelul Crișan (primvicepreședintele Asociației Cadrelor în Rezervă – Ziridava), Colonelul Gliga (președintele Asociației Veteranilor de Război) și colonelul Dumtrescu (vicepreședintele Cultului Eroilor).

  Colonelul Heredea a dorit să mulțumească autorităților locale pentru sprijinul oferit de-a lungul timpului, îndeosebi pentru ajutorul editării revistei semestriale Stingard, iar colonelul Gliga a propus cu prilejul Centenarului să se ofere medalii jubiliare pentru cei cinci veterani de război care vor împlini atunci 106 ani.

  „Unirea nu s-ar fi putut face fără armată și ne dorim ca sărbătorirea să fie la fel”, a spus Călin Bibarț, viceprimarul Aradului. Acesta a afirmat că anul viitor sunt planificate mai multe activități în școli pentru ca elevii să cunoască importantul rol pe care l-a avut armata în realizarea Marii Uniri. În ceea ce privește protocolul de colabore, acesta a afirmat că „suntem o simbioză. Și noi și ei, avem nevoie unii de alții”.

  Gheorghe Falcă a afirmat că „trebuie să fim conștienți de responsabiliatea Aradului în 2018. Ne definim ca capitală politică a Marii Uniri (…). 2018 va fi anul care ne va da voie să vorbim despre ce înseamnă 100 de ani împreună și ce vor însemna următorii 100 de ani împreună”.

  După semnarea protocolului de colaborare, colonelul Heredea a oferit primarului Aradului, viceprimarului Aradului și vicepreședintelui Consiliului Județean, în numele asociațiilor prezente, diplome de onoare în semn de apreciere pentru sprijinul acordat de-a lungul timpului.

  25276533_1698045696926071_2079462417_n 25276387_1698045683592739_702636223_n

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.