Proteste cu sute de mii de oameni în Franța, față de reformarea sistemului de pensii. Au fost și cazuri izolate de violențe

  de - | 11 February 2023, 8:26 PM | Internaţional

  0

  (foto: captură video RFI / Twitter)

  Ministerul francez de Interne anunță că aproximativ 960 de mii de manifestanți au ieșit pe străzi pe parcursul zilei de sâmbătă, dintre care 100 de mii la Paris. Comparativ, într-un protest similar, marți au protestat 750 de mii de persoane în toată țara. Sindicaliștii susțin că numărul ar fi mult mai mare și doar în Paris ar fi mărșăluit 500 de mii de oameni, scrie Biziday.ro.

  În general, manifestația din Paris a fost una pașnică, însă au existat cazuri izolate de violențe: protestatarii au dat foc unei mașini, dar și unor biciclete și coșuri de gunoi, iar polițiștii au răspuns cu grenade paralizante.

  Sindicaliștii explică faptul că vor să mențină presiunea asupra guvernului cu privire la planului de reformă a sistemului de pensii, care prevede creșterea vârstei de pensionare de la 62 de ani la 64 de ani.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.