Protest pentru salvarea Roșiei Montane, cu un elefant plimbat în fața Palatului Cotroceni: „Roşia Montană a devenit elefantul nevăzut din încăpere” | Video

  de - | 11 iulie 2021, 9:32 PM | Naţional

  0

  (foto: captură Digi24)

  Zeci de persoane participă, duminică, la protestul organizat de mai multe asociaţii la Palatul Cotroceni şi îi cer preşedintelui Klaus Iohannis să intevină pentru a salva Roşia Montană. „Uniţi, salvăm Roşia Montană”, scandează protestatarii. „Roşia Montană a devenit elefantul nevăzut din încăpere”, transmit organizaţiile care au dus şi un elefant la protest.

  Protestul este organizat de Comunitatea Declic, Uniţi Salvăm, Rosia Montană în UNESCO World Heritage, Funky Citizens, Mining Watch România, Prietenii Roşiei Montane, Corupţia Ucide, Greenpeace şi Evoluţie în instituţie.

  Oamenii cer preşedintelui să-şi exercite rolul de mediator şi să intervină pentru salvarea Roşia Montană.

  „Îi cerem preşeditelui Klaus Iohannis să scoată elefantul de aur din Guvern”, transmit organizatorii, care vor ca dosarul pentru includerea sitului Roşia Montană în patromoniul UNESCO să nu fie retras.

  Dosarul trebuie discutat la finalul lunii iulie.

  Premierul Florin Cîţu a declarat, luni, că deocamdată nu s-a luat o decizie cu privire la Roşia Montană, urmând ca discuţiile să se reia la viitoarea şedinţă a coaliţiei de guvernare.

  Sursa: hotnews.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.