sâmbãtã, 25 mai, 2024

Special Arad Logo

  Protest pașnic transformat în violență! Fabrica Tesla din Germania, orașul Erkner și o parte din Berlin, ținta unui atentat

  de - | 5 martie 2024, 1:50 PM | Internaţional

  0

  (foto: Sven Meissner)

  Eco-activiștii au incendiat stația energetică Steinfurt din apropierea fabricii Tesla. Cu o oră înainte de începerea turei de dimineață, fabrica de mașini Tesla a rămas fără curent! Există, de asemenea, o lipsă de energie în orașul Erkner din apropiere și în părți din Berlin.

  Un protest pașnic transformat în violență! Eco-activiștii, care sunt numiți din ce în ce mai mult eco-teroriștiau paralizat fabrica de mașini Tesla din Grünheide, unde lucrează în prezent 12.500 de muncitori. Marți dimineața, au dat foc stației electrice Steinfurt, în urma căreia întreaga fabrică de producție, orașul Erkner și o parte din Berlin sunt fără electricitate .

  După cum a raportat BILD , centrul de control din Oderland a raportat că la ora 4:50 a.m. o bubuitură puternică a provocat un incendiu la stația electrică Steinfurt din apropierea fabricii Tesla. Cu aproximativ o oră înainte de începerea schimbului, curentul s-a întrerupt! La fața locului au sosit pompieri, poliție și lucrători din domeniul energiei.

  Dar la ora 6:40, operatorii de urgență s-au retras brusc. Lângă transformatorul care ardea a fost descoperit un cort aparținând eco-activiștilor, pe care era lipită un bilet: „Muniție explozivă îngropată aici!”. Alertă de bombă! KMBD a sosit la fața locului.

  Poliția și pompierii se vor putea întoarce la fața locului doar după ce au percheziționat locul incendiului. Dar acest lucru poate dura multe ore. Muncitorii fabricii Tesla au fost evacuați! Până atunci, nicio mașină Tesla nu va fi produsă în Gigafactory și, ca urmare, compania va suferi daune de milioane de dolari.

  Protestele la fabrica de mașini electrice Tesla de lângă Berlin au loc încă de joia trecută. În acea zi, aproximativ 100 de activiști au ocupat pădurea de la est de fabrică și au construit o duzină de platforme pe copaci. Poliția a permis protestul până pe 15 martie, dar în anumite condiții: activiștii nu au voie să aprindă focuri sau să lase gunoaie în pădure.

  Deocamdată, protestul inițiativelor „Stop Tesla” și „Robin Wood” a fost pașnic – până marți dimineață. Acum este necesar să se stabilească dacă unii ocupanți de pădure au ceva de-a face cu incendierea sau dacă în spatele său se află imitatori radicali.

  sursa: BILD, ZiarulRomanesc.de

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.