miercuri, 21 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Protest de amploare la Berlin din cauza prețurilor

  de - | 8 octombrie 2022, 8:12 PM | Internaţional

  1

  Susținători ai partidului de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) s-au adunat sâmbătă în fața clădirii Reichstag din Berlin pentru a protesta împotriva creșterii prețurilor în Germania. Co-liderul partidului a acuzat guvernul că duce un război împotriva propriului popor prin sancționarea Rusiei pentru invazia acesteia în Ucraina, transmite Deutsche Welle.

  Protestul are loc în contextul în care costurile gazelor naturale și ale energiei electrice au crescut vertiginos în țară, în mare parte din cauza faptului că Rusia a redus foarte mult sau a întrerupt livrările de gaze către UE, pe fondul tensiunilor dintre Occident și Moscova.

  După mitingul din fața clădirii parlamentului german, manifestanții au început un marș de protest prin oraș. Contramanifestații au avut loc în mai multe locații de pe traseul său, organizate de grupuri care se opun poziției anti-imigrație și ideologiei de extremă dreapta a AfD.

  Organizatorii contramanifestărilor spun că AfD instrumentează creșterea prețurilor la alimente și energie pentru a-și promova politicile.

  Citește mai mult pe stiripesurse.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.