luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Proprietarii de apartamente, obligați să-și schimbe centralele termice vechi de 10 ani

  de - | 22 august 2015, 10:06 AM | Administraţie

  1

  Proprietarii de apartamente, ale căror centrale termice sunt mai vechi de 10 ani, vor fi obligaţi din toamnă să şi le schimbe cu unele mai puţin poluante, dar mult mai scumpe, arată Capital.ro.

  Potrivit directivei venite din partea Uniunii Europene, care va intra în vigoare în mai puţin de o lună, în România vor putea fi vândute doar centralele termice cu condensare, informează B1 TV, potrivit sursei citate. „Directiva europeană se referă la eficientizarea energetică, adică nu se mai pot fabrica centrale termice de apartament cu un randament mai mic de 75%. Când va trebui să o schimbe nu va mai găsi din aia ieftină, care a fost în jur de 2.000 de lei , va găsi la 3.500 de lei„,a spus vicepreşedintele ANPSC, Onuț Nejloveanu.

  Mai exact, decizia UE va avea un impact financiar important în rândul a milioane de familii, care vor fi nevoite să -şi cumpere centrale termice cu condensare, mai scumpe chiar şi cu 50% faţă de cele care se vindeau până acum. Prețul noilor centrale poate ajunge până la 7.000 de lei, spun specialiştii. O parte dintre români ar putea să cheltuiască aceşti bani o dată la zece ani.

  Centralele termice de apartament trebuie să fie schimbate la 10 ani, când nu mai sunt iscirizate şi dacă în România se dă iscir, se dă pentru că este corupţie. Vine ăla la tine şi spune hai că-şi mai dau 2 ani la ea„, a mai precizat vicepreşedintele ANPSC.

  Cei mai mulţi oameni spun că nu vor avea posibilitatea să cheltuiască mai mulţi bani pentru încălzire.

  Reprezentanţii Asociatiei Nationale a Prestatorilor de Servicii de Contorizare atrag atenţia că odată cu directiva europeană se va introduce şi taxa pe coş ,astfel că oamenii vor fi obligaţi să-şi monteze coşuri de inox deasupra blocului şi nu în bucătăria altui locatar.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Bateti campii de la inceput pina la sfarsit,prima problema a vicelui de la ceva este gresita si denota necunoasterea crasa a legii. adica o centrala termica de apartament nu poate fi autorizata sa functioneze decat in urma unor proceduri stricte care includ verificari probe si masuratori care sunt evidentiate intr/un raport de verificari care contine toate rezultatele.
   ..Acestea pot fi oricand verificate exact ca si la verificarile tehnice la autovehicule realizate de RAR sau alte entitati autorizate parerea ca vine individul si iti da iscir este deplasata si din categoria Veorica Vasilica…A doua problema care spune noua legislatie ca reprezinta un criteriu de utilizare adica randamentul aparatului sa fie mai mare de 75 la suta este indeplinit de orice centrala murala de apartament fabricata vreodata indiferent ca este cu condensare sau cu tiraj fortat sau natural. Deci toata treaba miroase a afaceri oneroase ocrotite de decidentii politici.Cele mai rentabile solutii de incalzire a apartamentelor cu peste 6 apartamente a fost si ramane centrala de bloc cu contorizare individuala si solutii de aport solar.In rest gargara ieftina…

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.