Pronosticuri rapide pentru nominalizările Oscar. Cine-și va arăta mușchii? Scorsese, Tarantino… eventual „Joker” sau „Parasite”? | Nominalizările, ÎN DIRECT, AICI (Video)

  de Special Arad | 13 ianuarie 2020, 1:59 PM | Film

  0

  (foto: ScreenRant)

  Nominalizările la Premiile Academiei Americane de Film vor fi anunțate astăzi, la ora 15:20. În rândurile de mai jos vă prezentăm pronosticurile noastre, mai exact ale trei redactori Special Arad, Lajos Notaros, Iulia Notaros și [email protected], nu înainte însă de a vă atrage încă o dată atenția asupra recenziilor Special Arad (cele scrise deja, precum și cele care urmează în perioada următoare) despre filmele care intră în această cursă după Oscaruri, în rubrica Oscar Special.

  Menționăm că acestea nu sunt neapărat alegerile noastre, doar prognozele a trei redactori Special Arad.

  De asemenea, menționăm că aici vorbim, deocamdată, doar despre posibilele nominalizări, nu despre șansele de câștig.

  În paralel, vă invităm să urmăriți în direct nominalizările Academiei Americane de Film (începând cu 15:20 – ora României):

  De multe ori, Academia joacă astfel, mai „murdar”, dând impresia că anumite filme au șanse căcălău, ca până la urmă surpriza să fie cu atât mai mare, în special în cele mai importante categorii, cum e „Cel mai bun film” sau „Cea mai bună regie”. Așa a fost, de exemplu, anul trecut cu filmul „Roma” (regia: Alfonso Cuarón), cel care acumulase cele mai multe nominalizări și cel pe care toată lumea îl preconiza drept câștigător în categoria „Cel mai bun fim”, dar care a fost, la urma urmei, surclasat de „Green Book”. Merită menționat și faptul că „Roma” a fost o producție Netflix, iar Netflix nu este considerat de către membrii juriului Academiei un studio de film în sensul clasic. Tocmai aceste considerente ne aduc în acest an la „The Irishman”, filmul marelui Martin Scorsese, extrem de bine văzut de către criticii de film, dar… subliniem: o producție Netflix, totuși.

  Celelalte două filme foarte populare sunt „Once Upon a Time… in Hollywood” al lui Quentin Tarantino și „Joker”-ul lui Todd Phillips, însă nu trebuie să uităm sub nicio formă de filmul sud-coreean „Parasite” al regizorului Bong Joon Ho și „1917” al lui Sam Mendes.

  Pronosticurile lui [email protected]:

  10 nominalizări – Once Upon a Time in Hollywood (Sony/Columbia Pictures)
  – Cel mai bun film, Cea mai bună regie (Quentin Tarantino), Cel mai bun actor în rol princial (Leonardo DiCaprio), Cel mai bun actor în rol secundar (Brad Pitt), Cea mai bună cinematografie, Cel mai bun scenariu original, Cel mai bun montaj, Cel mai bun design de producție, Cele mai bune costume, Cel mai bun Make-Up & Hairstyle
  8 nominalizări – Parasite (Neon)
  – Cel mai bun film, Cea mai bună regie (Bong Joon Ho), Cel mai bun actor în rol secundar (Song Kang Ho), Cea mai bună cinematografie, Cel mai bun scenariu original, Cel mai bun film internațional, Cel mai bun montaj, Cel mai bun design de producție
  8 nominalizări – Joker (Warner Bros.)
  – Cel mai bun film, Cel mai bun actor în rol principal (Joaquin Phoenix), Cea mai bună cinematografie, Cel mai bun scenariu adaptat, Cel mai bun montaj, Cel mai bun design de producție, Cel mai bun Make-Up & Hairstyle, Cea mai bună coloană sonoră (Hildur Guðnadóttir)
  7 nominalizări – 1917 (Universal Pictures)
  – Cel mai bun film, Cea mai bună regie (Sam Mendes), Cea mai bună cinematografie, Cele mai bune efecte speciale, Cel mai bun montaj, Cel mai bun design de producție, Cea mai bună coloană sonoră (Thomas Newman)
  6 nominalizări – The Irishman (Netflix)
  – Cel mai bun film, Cea mai bună regie (Martin Scorsese), Cel mai bun actor în rol secundar (Al Pacino și Joe Pesci), Cel mai bun scenariu adaptat, Cel mai bun design de producție
  6 nominalizări – Marriage Story (Netflix)
  – Cel mai bun film, Ce mai bun actor în rol principal (Adam Driver), Cea mai bună actriță în rol principal (Scarlett Johansson), Cea mai bună actriță în ol secundar (Laura Dern), Cel mai bun scenariu original, Cea mai bună coloană sonoră (Randy Newman)
  5 nominalizări – Jojo Rabbit (Fox Searchlight)
  – Cel mai bun film, Cea mai bună regie (Taika Waititi), Cel mai bun scenariu adaptat, Cel mai bun montaj, Cel mai bun design de producție

  Cu mai puține nominalizări (și în același timp, cu șanse mai mici de câștig, dar hai să nu mergem până acolo deocamdată) cred că vor mai fi filmele Bombshell (Lionsgate), Ford v Ferrari (20th Century Fox), Little Women (Sony/Columbia), Pain and Glory (Sony Pictures Classics) și Rocketman (Paramount Pictures) – acesta din urmă chiar la nimicuri de genul make-up, piesă originală și costume.

  Pronosticurile lui Lajos Notaros:

  Cel mai bun film

  Once Upon a Time in Hollywood
  Parasite
  1917
  The Irishman
  Marriage Story

  Cea mai bună regie

  Tarantino
  Scorsese
  Bong Joon ho
  Almodovar
  Sam Mendes

  Cel mai bun actor în rol principal

  Di Caprio
  Banderas
  Adam Driver
  Joaquin Phoenix
  Eddie Murphy

  Cea mai buna actriță în rol principal

  Rene Zellweger
  Scarlet Johansson
  Charlize Theron
  Awkwafina
  Saoirse Ronan

  Cel mai bun actor în rol secundar

  Brad Pitt
  Al Pacino
  Willem Dafoe
  Anthony Hopkins
  Tom Hanks

  Cea mai bună actriță în rol secundar

  Laura Dern
  Scarlet Johansson
  Margot Robbie
  Florence Pugh
  Zhao Shuzhen

  Cel mai bun scenariu

  Once Upon a Time in Hollywood
  Knives Out
  Parasite
  Marriage Story
  The Farewell

  Cea mai bună imagine (cinematografie)

  Once Upon a Time in Hollywood
  Parasite
  The Lighthouse
  Ford v Ferrari
  1917

  Pronosticurile Iuliei Notaros

  Cel mai bun film

  1917
  Ford v Ferrari
  The Irishman
  Jojo Rabbit
  Joker
  Little Women
  Marriage Story
  Once Upon a Time… in Hollywood
  Parasite
  Uncut Gems

  Cel mai bun actor în rol principal

  Antonio Banderas – Pain and Glory”
  Robert De Niro – „The Irishman”
  Leonardo DiCaprio – „Once Upon a Time… in Hollywood”
  Adam Driver – „Marriage Story”
  Eddie Murphy – „Dolemite Is My Name”
  Joaquin Phoenix – „Joker”
  Adam Sandler – „Uncut Gems”

  Cea mai bună actriță în rol principal

  Awkwafina – „The Farewell”
  Cynthia Erivo – „Harriet”
  Scarlett Johansson – „Marriage Story”
  Lupita Nyong’o – „Us”
  Saoirse Ronan – „Little Women”Charlize Theron – “Bombshell”
  Renée Zellweger – „Judy”

  Cel mai bun actor în rol secundar

  Willem Dafoe – „The Lighthouse”
  Tom Hanks – „A Beautiful Day in the Neighborhood”
  Anthony Hopkins – „The Two Popes”
  Al Pacino – „The Irishman”
  Joe Pesci – „The Irishman”
  Brad Pitt – „Once Upon a Time… in Hollywood”

  Cea mai bună actriță în rol secundar

  Laura Dern – „Marriage Story”
  Scarlett Johansson – „Jojo Rabbit”
  Jennifer Lopez – „Hustlers”
  Florence Pugh – „Little Women”
  Margot Robbie – „Bombshell”
  Zhao Shuzhen  – „The Farewell”

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.