vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Proiectul internațional de artă vizuală „Culorile Mureșului – Nuanțele artei 3D”, la Muzeu

  de Tomck@t | 26 iunie 2014, 11:04 PM | Cultură

  0

  Palatul Copiilor în colaborare cu Liceul de arte Sabin Drăgoi Arad şi Complexul Muzeal Arad a vernisat, miercuri, 25 iunie, expoziţia de artă Culorile Mureşului – nuanţele artei 3D. Expoziţia, deschisă în cadrul expoziţiei de istorie a muzeului arădean, reuneşte cele mai bune lucrări înscrise la concursul de creaţie plastică din cadrul proiectului internaţional de artă vizuală „Culorile Mureşului”.

  Proiectul, devenit deja o tradiţie la Palatul Copiilor Arad, se află la a X-a ediţie, fiind organizat de doamna profesor Ecaterina Gerold, coordonator al cercului de ceramică. Acum, la această ediţie aniversară, era nevoie de o revigorare, de ceva senzaţional, motiv pentru care concursul de creaţie din acest an ş-a adăugat, ingenios, interesul pentru arta 3D. Această abordare îşi propune să trateze acea parte a educaţiei plastico-vizuale, care se referă la artă ca şi obiect, experimentată de elevii de la cercurile artistice din Palatul Copiilor din Arad.

  Şi în acest an, proiectul s-a bucurat de o reprezentare numeroasă şi a adus la Arad, lucrări ale unor viitori artişti din Cluj- Napoca, Oradea, Timişoara, Lugoj, Sibiu, Satu Mare, Alexandria, dar și din străinătate respectiv Ungaria, Slovacia, Republica Moldova, Lituania şi Germania.

  Lucrările realizate în proiectul Culorile Mureşului, sunt expuse în expoziţia de istorie a muzeului arădean (Palatul Cultural Arad, etaj 1 (Piaţa G. Enescu 1) pe toată perioada vacanţei.

  „Arta tridimensională, obiectul ca şi artă, transformarea unui obiect pentru a ajunge artă, procedeele şi calea, sunt scopul acestui proiect”, a spus
  profesoarea Ecaterina Gerold, coordonator al cercului de ceramică.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.