Proiectul „Cărțile care m-au format” continuă la Biblioteca Județeană

  de Special Arad | 31 octombrie 2017, 9:36 AM | Cultură

  0

  În anul 2013 Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad demara proiectul „Cărțile care m-au format”, adresat tuturor acelora pentru care lectura este o componentă evidentă, constantă, uzuală a vieţii, acelora dispuşi, indiferent de profesie, să se destăinuie cu privire la rolul cărţilor în formarea personalităţii lor, în definirea ca oameni.

  În cei patru ani, printre invitați s-au numărat actorul Ioan Peter, poeta Ligia Holuță, profesoarele Anca Giura, Anca Demeter sau Rodica Oros, aceștia confirmând că, axiomatic, între oameni şi cărţi există o relaţie indisolubilă şi determinantă: omul creează cărţi, apoi la rândul lor, acestea formează intelectual, sentimental, caracterial, oameni.

  Marți, 31 octombrie 2017, de la ora 12.00 ne va vorbi despre cărțile pe care se fundamentează personalitatea și formarea sa uman – intelectuală, profesoara de Limba și literatura română Adriana Bulc. Îi vor fi alături elevi de la Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară, școala la care predă invitata proiectului bibliotecii, care vor fi protagoniștii unei discuții despre cartea preferată.

  La finalul acestei discuții, oaspeții evenimentului, Valentin Voicilă și Lucia Bibarț, vor citi din scrierile lor.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.