joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Proiectul care le-a deschis viața și mintea. I-a purtat pe elevii Aradului prin toată Europa

  de Lucian Dănilă | 18 octombrie 2018, 4:23 PM | Educaţie | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Vorbim despre Erasmus, proiectul Uniunii Europene pentru educație, formare, tineret și sport în perioada 2014-2020, un proiect cu un buget total de 14,7 miliarde de euro! Acest proiect a deschis viața și mințile a zeci, sute de mii de elevi din toată Europa, printre care și a celor din Arad.

  Am participat zilele trecute la Erasmus +, mai precis la evenimentul „Formal versus nonformal Erasmus +”, care s-a desfășurat la Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară Arad (cunoscut și ca fostul Liceu Agricol). Directorul acestei instituții, Iulia-Olga Ghinga, a deschis evenimentul, unul în care mai multe instituții de învățământ arădene, dar și ONG-uri și-au prezentat programele.

  De ce „formal versus nonformal”? Pentru că prin acest program, Erasmus +, se caută alternative de a face lecțiile cât mai atractive, iar elevii să devină mai buni.

  După urarea de „bun venit” a Iuliei Ghinga, a început prezentarea proiectelor la care s-a participat. Au luat cuvântul dascăli de la mai multe școli, printre care Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară, Școala Gimnazială Avram Iancu, Colegiul Național Elena Ghiba Birta, Școala Gimnazială Aron Cotruș, etc. Astfel, au ținut câte un speech următorii profesori: Nicoleta Stoica, Ramona Hanga, Alina Botaș, Lenuța Vlad, Claudiu Daniel Vlad, Ilie Pattus, Anda Flavia Sauliuc, Viorela Simedru, Paul Hasas, Renata Tothpal, Raluca Haniș, Camelia Nan, Corina Hărduț, Alessandra Penescu, Marius Țiu, Mariana Crina Carțiș, Olimpia Ancateu și Laura Putnic. Alături de cadrele didactice, a mai luat cuvântul Carmen Băbuțău, dar și voluntarii Eser Bebeedak, Melih Can Aralay, Selene, Didac, Samet, Stefano, Gianmarco, Alessio și Andrea.

  44255861 171796027082744 7805929140074315776 n

  Apoi s-a trecut pe ateliere, în sălile de clasă ale colegiului gazdă. Acestea pot fi văzute în galeria foto, fiind conduse de profesorii: Raluca Cordovan, Monica Ioncu, Ramona Hanga, Alessandra Penescu, Marius Țiu, Olimpia Ancateu, Laura Putnic, Ilie Pattus, dar și de Stelian Ienci.

  Erasmus + este un proiect care le-a deschis orizonturile acestor tineri, care au avut șansa să câștige experiență, să acumuleze informații noi în tabere din Europa cum ar fi Spania (Malaga, Jaen), Cipru, Italia sau chiar Norvegia.

  Evenimentul a avut loc cu ocazia Zilelor Erasmus, Erasmusdays, care are loc anual în zilele de 12-13 octombrie.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.