marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Proiectul canalizării și a stației de epurare de la Sintea Mare a ajuns la final

  de Special Arad | 31 august 2022, 5:19 PM | Administraţie | Sintea Mare

  0

  Comunicat. Comuna Sintea Mare beneficiază de o infrastructură modernizată, în urma finalizării unui proiect major de extindere a rețelei de apă, înființare rețea de canalizare și stație de epurare. Investiția, cu o valoare de 7,3 milioane de lei, a fost finanțată prin PNDL.
  Lucrările au constat în extinderea rețelei de apă în localitatea Adea, pe o lungime de 393 metri, și înființarea rețelei de canalizare menajeră în localitatea Sintea Mare, pe o lungime de 11508 metri. Au mai fost construite o conductă de refulare ape uzate în Sintea Mare (3550 m), o conductă de evacuare ape epurate (680 m), o stație de pompare ape uzate și o stație de epurare ape uzate.

  „Lucrările s-au întins pe o perioadă de doi ani, în urma cărora beneficiem de o infrastructură de apă și canalizare modernizată, dar proiectele nu se opresc aici. Muncim și pentru înființarea rețelei de canalizare apă uzată în localitățile Adea și Țipar. Am depus, în acest sens, un proiect pe Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”, care a fost cuprins pe lista de finanțare, cu o valoare alocată 15 milioane lei. Astfel, urmează să transformăm din nou comuna într-un șantier pentru implementarea noilor investiții”, a declarat primarul comunei Sintea Mare, Ciprian Ban.

  Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a reafirmat sprijinul pentru proiectele de dezvoltare ale comunei: „În calitate de președinte al Consiliului Județean Arad, susțin investițiile comunei Sintea Mare. De la preluarea primului mandat, în 2016, până în prezent, am alocat comunei peste 3,3 milioane lei, pentru zeci de proiecte care au presupus modernizarea școlilor, construirea de capele, modernizarea străzilor, reabilitarea clădirii primăriei și a spațiilor culturale, medicale, precum și modernizarea drumurilor comunale. Consiliul Județean a contribuit la dezvoltarea zonei inclusiv prin modernizarea drumul județean Sintea Mare-Șepreuș, în lungime de 14 kilometri”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.