joi, 30 mai, 2024

Special Arad Logo

  Proiecte votate la ședința CJA

  de Special Arad | 27 octombrie 2022, 7:44 PM | Administraţie

  0

  Comunicat. Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean a făcut o descriere succintă a proiectelor de hotărâre care au fost dezbătute și votate astăzi, în ședința Consiliului Județean Arad.

  „Ședința de astăzi a Consiliului Județean a avut puncte importante pentru dezvoltarea județului.

  Am aprobat strategia de dezvoltare, care înseamnă, în fapt, planul de acțiune al întregului județ pe următorii ani, și, de asemenea, strategia energetică, foarte importantă mai ales în actualul context național și mondial.

  Am votat proiecte care vizează buna funcționare a instituției noastre, dar și a altor instituții aflate în subordine, prin modificarea statului de funcții la CJA, la Direcția de Evidență a Persoanelor și la Spitalul Județean. Întregim, de asemenea, patrimoniul unor instituții, Consiliul Județean, dar și Compania de Apă, Spitalul Județean și Centrul Cultural.

  Am avut și două proiecte cu o sensibilitate ridicată, cele privind învățământul special. În primul rând, aprobarea unui număr de 344 de burse acordate elevilor din cele trei instituții aflate în subordinea noastră: Liceul Special „Sfânta Maria”, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă și Liceul Tehnologic „Sava Brancovici” din Ineu, burse de ajutor social, de merit, de studiu și de performanță. De asemenea, am aprobat și proiectul european câștigat de către Liceul „Sfânta Maria”, un proiect de schimb de experiență cu instituții similare din Spania.

  Alte proiecte de pe Ordinea de Zi contribuie la dezvoltarea județului. Mă refer la demararea procedurilor de expropriere pentru modernizarea drumului județean 709 G, în Vladimirescu, în fapt centura localității, care face legătura între DN 7 și drumul județean Vladimirescu-Horia.

  Un alt proiect, al Companiei de Apă, este construirea unui rezervor de apă la Hălmagiu, care va deservi 18 localități din comunele Vârfurile și Hălmagiu, proiect aflat și el la început de drum, primul pas însemnând exproprierea terenului necesar.

  Tot în strategia de dezvoltare a județului Arad se încadrează și proiectul privind suplimentarea cu aproximativ 6 milioane a sumelor destinate comunelor și orașelor din județ. Prin acest proiect oferim sume suplimentare pentru 58 de unități administrativ-teritoriale, care au solicitat acest lucru, dar aprobăm și relocarea unor sume spre alte obiective de investiții decât cele inițiale, aprobate la începutul anului. Dăm, astfel, curs dorinței comunităților locale, de a folosi aceste fonduri cum consideră mai bine, în funcție de prioritățile lor.

  Nu în ultimul rând, am alocat sume importante din excedentul bugetar, pentru diferite obiective de investiții, la taberele din județ, la Direcția pentru Protecția Copilului, la Complexul Muzeal și în alte domenii aflate în subordinea noastră. Odată cu utilizarea acestor sume se rectifică și bugetul de venituri și cheltuieli al Județului Arad și aprobăm inclusiv conturile de execuție ale bugetului raportate la trimestrul trei al anului”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.