Proiecte USR avizate în Parlament

  de - | 20 September 2019, 12:26 PM | Comunicate contra cost | Topic special

  0

  Un set de proiecte ale senatorului USR Arad, Adrian Wiener, au primit aviz favorabil în comisiile senatului. Reglementările au ca obiect măsuri pentru îmbunătățirea sistemului sanitar și implicit a stării de sănătate a românilor.

  Proiectele avizate au ca obiect alocarea unui procent de minim 8% din bugetul sănătății pentru medicina de familie, reforma Colegiului Medicilor Stomatologi, precum și reglementarea publicității la produsele din tutun. Deși reprezintă doar un pas în circuitul legislativ, acordul comisiilor parlamentare reflectă părerea unor persoane avizate, care au apreciat astfel utilitatea propunerilor.

  Adrian Wiener, senator USR: „Chiar dacă USR nu deține în Parlament o majoritate care să-i permită să reformeze din temelii sistemul sanitar, așa cum s-ar cuveni astăzi, încercăm să trecem proiecte punctuale, care fie să rezolve situații presante, fie chiar să deschidă calea pentru reforme structurale.

  Reglementarea publicității la produsele din tutun este un proiect bine primit de societatea dar cu o opoziție puternică din partea industriei producătoare. Protecția suplimentară pe care o aduce pentru copiii și  adolescenții tentați să consume tutun este absolut necesară și voi depune eforturi, alături de colegii mei, pentru adoptarea sa.

  În același timp, starea de sănătate a românilor poate fi îmbunătățită semnificativ prin alocarea de fonduri suplimentare medicinei de familie. Este mai simplu, mai ieftin și mai puțin dureros să prevenim ori să identificăm boala în stadii incipiente.

  Reforma Colegiului Medicilor Stomatologi va deschide calea pentru îmbunătățiri de substanță ale modul în care funcționează medicina în Romania. Dorim să implementăm depolitizarea structurilor, transparentizarea și eficientizarea lor, la urma urmei, disciplina de corp profesional este garanția pentru pacient a deontologiei practicii medicale”.

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.