sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  „Toți împreună prin cultură și mișcare – proiect de integrare a rromilor în societate”, la Căsoaia

  de Special Arad | 29 august 2023, 7:29 PM | Cultură

  0

  O serie de activități și jocuri sportive, un spectacol de teatru pentru copii, dar și ateliere de pictură pe față, pictură și improvizație vor avea loc în Tabăra Căsoaia, în data de 2 septembrie, de la ora 10, în cadrul proiectului „Toți împreună prin cultură și mișcare – proiect de integrare al rromilor în societate”.

  Modernizarea Taberei de copii și tineret Căsoaia susține și vine în întâmpinarea nevoii de integrare a romilor din teritoriul GAL Podgoria Miniș-Măderat, cu problemele specifice acestei comunități, sărăcie, sănătate precară, educație precară, discriminare.

  Activitățile desfășurate în cadrul proiectului sunt destinate integrării populației rrome, copiii participanți fiind încurajați să proceseze experiențele de învățare avute și să deprindă cunoștințe transferabile în viața de zi cu zi.

  În cadrul evenimentului din 2 septembrie vor avea loc sesiuni sportive susținute în baza de agrement a Taberei Căsoaia, dotată cu teren de fotbal, mese de tenis de masă, parc amenajat cu aparate sprotive pentru cei mici și pentru cei mai mari. De asemenea, pe partea cultural-artistică se vor desfășura ateliere de creație, de ecologizare, reciclare și protejarea mediului, precum și un spectacol de teatru interactiv. Pe tot parcursul acțiunii, copiii se vor putea transforma în eroii preferați sau personaje imaginare la atelierul de picturi pe față.

  Participă copii din Galșa, Dud, Arăneag, Drauț, Târnova, Șiria și alte localități din zonă.

  Acest eveniment este organizat de către Consiliul Județean Arad prin Centrul Cultural Județean Arad în parteneriat cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

  Proiectul „Toți împreună prin cultură și mișcare – proiect de integrare a rromilor în societate”, finanțat cu fonduri europene nerambursabile, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), autoritate contractantă – Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.