marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Proiect de lege. Se dorește ieftinirea mai multor produse destinate sugarilor

  de - | 20 aprilie 2023, 9:20 AM | Naţional

  0

  Un proiect de lege apărut recent prevede ca, alături de scaunele auto pentru copii, și pentru livrarea mai multor produse destinate sugarilor să se aplice TVA de 5%.

  Mai exact, cota redusă de TVA s-ar putea aplica și în cazul laptelui special pentru sugari, preparatelor alimentare potrivite pentru sugari și copii de vârstă mică, preparate din carne sau legume omogenizate, dar și unor articole de îmbrăcăminte și încălțăminte pentru sugari. În cea de-a doua categorie vor intra îmbrăcămintea și accesoriile pentru sugari, șervețelele și scutecele pentru copii.

  Această măsură este propusă pentru stimularea natalității. Potrivit inițiatorilor, „statisticile indică faptul că, până în 2050, România este în pericol să aibă o populaţie de doar 15 milioane, din care o treime vor fi pensionari. De peste 30 de ani, în România, sporul natural este negativ. România se confruntă cu câteva fenomene negative: scăderea numărului de nou-născuţi, creșterea numărului de decese și migraţia masivă a populației în ultimii ani. Având în vedere această situație, este necesară luarea unor măsuri urgente care să vină în sprijinul natalității”.

  Atenție! Pentru a se putea aplica, fiecare dintre cele două proiecte de lege trebuie adoptat de Parlament, promulgat de președintele țării și publicat în Monitorul Oficial.

  Mai multe detalii pe avocatnet.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.