Proiect de lege: „Big Brother” te va urmări și în vacanță. Anumite informații vor fi stocate 5 ani despre toți românii care călătoresc cu avionul

  de - | 28 martie 2017, 9:03 AM | Naţional | Recomandările editorilor

  1

  Pe viitor, autoritățile vor avea toate informațiile despre persoanele care călătoresc cu avionul, de la cum au cumpărat biletul, până la câte escale au făcut sau dacă au întârziat la îmbarcare, potrivit stirileprotv.ro.

  Indiferent dacă mergem în vacanță sau cu afaceri, itinerariul nostru va fi minuțios analizat, iar cei care se încadrează la „profilul de risc” vor fi investigați de SRI, poliție și procuratură.

  Se invocă astfel prevenirea actelor de terorism, cele care pot aduce atingere securității naționale, dar și posibilele fraude fiscale. Noua lege de tip „Big Brother” este în acest moment în dezbatere publică.

  Veți fi urmărit din momentul în care ați dat click și v-ați făcut rezervarea, până în momentul în care v-ați urcat în avion. Autoritățile vor primi zeci de informații de la compania aeriană despre pasageri și despre zborul lor. De exemplu, dacă ai bilet dus sau dus-întors, de unde l-ai cumpărat, cum l-ai plătit, cash sau card, pe lângă nume, adresă și chiar adresa de e-mail de pe care ai făcut rezervarea.

  Și bagajul pasagerului este în vizor, iar autoritățile vor dori să afle dacă aveți valiza la cală sau geantă de mână. Și asta nu e tot.

  Toate aceste informații vor fi analizate cu minimum 24 de ore înaintea zborului programat. Și, atenție, avionul nu va decola până când compania aeriană nu le va transmite dacă un pasager s-a urcat la bord în ultima secundă sau nu s-a prezentat.

  Toate aceste informatii sunt analizate de unitatea nou creată, UNIP (Unitatea Națională de Informații privind Pasagerii). Dacă unul dintre pasageri prezintă un factor de risc, datele despre el vor fi înaintate SRI sau poliției. Așa speră autoritățile să împiedice deplasarea unor potențiali teroriști sau a unor urmăriți internațional.

  Datele strânse despre dumneavoastră vor fi anonimizate după 6 luni, însă vor rămâne în sistem timp de 5 ani înainte să fie distruse.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Asa ca fratilor fie calatoriti cu masina fie faceti acte false…ca altfel orice jeg va sti la ce banca aveti cardul, adresa, tel si mail. Vorba aia…mie personal nu mi-ati da datele voastre gratis pt ca sunt un strain.. dar altora care sunt tot straini in spatele unui nume pomoos de companie le dati…si mai si platiti pt asta crezand ca daca se bunesc lufthansa etc nu fac nimic cu datele voastre. Atentie la neatentie

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.