Asociația EIVA din Arad a dezvoltat un proiect de cooperare internațională în domeniul societății civile – România & L’Ile de la Reunion

  de Special Arad | 14 aprilie 2015, 12:05 PM | Știri Arad

  0

  În perioada 13 – 28 martie, Asociația EIVA din Arad a dezvoltat în parteneriat cu CEMEA Reunion un proiect de colaborare între organizații nonguvernamentale din România și L’Ile de la Reunion (Republica Franceză).

  Scopul colaborării a fost de a explora posibilitățile de cooperare între organizații nonguvernamentale din România și L’Ile de la Reunion, proiectul reprezentând o premieră în ceea ce privește acest model de cooperare cu societatea civilă din Reunion.

  Activitățile au fost planificate a se desfășura în două etape prima activitate de mobilitate a unor lucrători din mediul ONG din România a avut loc în perioada 13 – 28 Martie 2015 în Reunion, iar a doua se va desfașura în România în perioada 13 – 28 Iunie 2015.

  În cadrul activităților din Reunion 10 reprezentanți ai unor organizații nonguvernamentale din România au luat parte la activități organizate de către CEMEA Reunion, o organizație nonguvernamentală activă la nivel național în Franța, cu o bună reprezentare locală în Reunion. Programul a inclus întîlniri cu organizații nonguvernamentale din Reunion și autorități publice locale (Primăriile La Possession și Saint-Benoît), intenția urmărită fiind explorarea perspectivelor de cooperare în special în domeniile: educație, participare publică, antreprenoriat sau integrarea tinerilor pe piața muncii. Vizita de studiu a participanților români a fost foarte bine reflectată în presa din Reunion. Rezultatele concrete ale vizitei s-au materializat într-un studiu privind problematica integrării pe piața muncii a tinerilor din Reunion și rolul mobilităților internaționale în educație realizat de către Pascal Gascoin – directorul organizației CEMEA Reunion. Proiectul reprezintă o premieră în colaborarea organizațiilor din Reunion cu organizații din țări europene altele decât Franța.

  Colaborarea a fost inițiată de către Asociația EIVA din Arad împreună cu CEMEA Reunion, iar impactul proiectului la nivelul societății reunioneze a fost apreciat și recunoscut inclusiv prin oferirea unei medalii de merit de către autoritățile locale din La Possession reprezentantului Asociației EIVA.

  Informații suplimentare despre proiect pot fi obținute la adresa de email: [email protected] , coordonatorul proiectului din partea Asociației EIVA fiind Cristian Băbuțău.

  Proiectul Connexion E+Reunion & Roumanie este finantat cu sprijinul Comisiei Europene prin programul Erasmus+, programul Uniunii Europene pentru  educație, formaretineret și sport în perioada 2014-2020. Pagina oficială a Programului Erasmus + în România este: www.erasmusplus.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.