luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Programul CMCA de Ziua Culturii Naționale: muzică clasică și poezie, exclusiv online

  de Special Arad | 14 ianuarie 2021, 1:44 PM | Cultură

  0

  De Ziua Culturii Naționale și în ziua când se împlinesc 171 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu, 15 ianuarie 2021, Centrul Municipal de Cultură Arad va organiza, online, un eveniment omagial dedicat poetului.

  Astfel, de la ora 20:00, la adresa web www.cmcarad.ro/video și pe paginile de Facebook CMCAMuzeul Preparandiei și Cinematograf Grădiște va fi postată înregistrarea unui spectacol de muzică clasică și poezie care îi are ca protagoniști pe soprana Amalia Preda, acompaniată de Corneliu Holhoș, dar și pe Angela Petrean Varjasi și Zoltan Lovas, actori la Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ din Arad, care vor recita din opera lui Mihai Eminescu.

  Ziua de 15 ianuarie a fost aleasă în 16 noiembrie 2010, ca Zi a Culturii Naţionale, fiind ziua care reprezintă data naşterii poetului naţional al românilor, Mihai Eminescu (1850 – 1889). Şi în alte ţări europene, Ziua Culturii Naţionale omagiază oameni de cultură remarcabili, reprezentativi pentru fiecare stat în parte. Astfel, în Spania, Ziua Culturii este marcată la data morţii lui Miguel de Cervantes, iar în Portugalia, în ziua în care s-a născut poetul Luis de Camoes. Ca fapt divers, și autorităţile din Republica Moldova au hotărât ca ziua de naştere a lui Mihai Eminescu să devină Ziua Culturii Naţionale.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.