miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Care este prognoza meteorologilor pentru acest weekend și de 1 Mai

  de - | 13 aprilie 2023, 8:45 AM | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  Vreme capricioasă anunță meteorologii de Paşte şi de 1 mai, temperaturile fiind mai scăzute decât mediile normale în această perioadă a anului în mai multe regiuni ale ţării. De asemenea, în unele zone ar putea ploua în noaptea de Înviere. „Într-adevăr, în noaptea de sâmbătă spre duminică, temperaturile minime la scara întregii țări se vor încadra între două până la 10 grade Celsius, iar în Capitală o minimă cuprinsă între 7 și 9 grade Celsius.

  Sâmbătă vorbim de maxime între 14 până la 20 grade Celsius, iar duminică păstrăm același ecart 15-20 grade Celsius, posibil ușor mai mici în zona litoralului, spre 16-17 grade Celsius până duminică.

  Însă mai ales de mâine (n.r: joi) și chiar și vineri vorbim de o vreme în încălzire.

  Dacă mâine (n.r: joi) contăm pe temperaturi maxime între 13 până la 21 grade cu 19 grade Celsius, în Capitală, vineri deja 14, până la 24 grade Celsius posibil într-adevăr, în Capitală o maximă termică de 22- 24 grade Celsius”, a explicat Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie.

  Conform ANM, în săptămâna 10 – 17 aprilie, valorile termice vor fi uşor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă a anului în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sud-estice, nord-vestice, dar şi local deficitar în cele sudice. În rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

  În săptămâna 17 – 24 aprilie, temperaturile medii vor fi uşor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în extremitatea de sud şi de sud-vest a ţării, precum şi la munte iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile extracarpatice, dar şi local deficitare în nord-vestul ţării. În rest se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval.

  În săptămâna 24 aprilie – 1 mai, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile sud-vestice, precum şi în cele nordice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

  În săptămâna 1– 8 mai mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor avea o tendinţă uşor excedentară în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului, au precizat meteorologii.

  Mai multe detalii AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.