luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Prognoza ANM pentru următoarele săptămâni. Sunt anunțate scăderi ale temperaturilor

  de - | 9 martie 2020, 3:18 PM | Naţional

  0

  Vremea se va menține frumoasă la nivelul întregii ţări, deşi în următoarele două săptămâni, 9 – 22 martie, sunt anunțate și scăderi ale temperaturilor, cât şi precipitaţii pe arii extinse, potrivit estimărilor ANM.

  În Banat, în primele două zile ale intervalului de prognoză, vremea va fi normală din punct de vedere termic, cu o medie a temperaturilor maxime de 10 grade, apoi se va încălzi, iar pe 12 şi 13 martie va deveni deosebit de caldă, cu o medie a maximelor termice în jurul a 20 de grade. În zilele de 14 şi 15 martie se va răci din nou, cu aproximativ 8 – 9 grade. În cea de-a doua săptămână nu vor mai fi variaţii termice mari, iar media maximelor va fi între 10 şi 13 grade. Temperaturile minime vor fi, în medie, între un grad şi patru grade, în primele trei zile, între patru şi şase grade, în următoarele trei, după care nu vor mai avea variaţii semnificative, iar valorile vor fi, în general, între un grad şi trei grade Celsius. Trecător, vor fi precipitaţii, cu o probabilitate mai mare în primele două zile, precum şi în jurul datei de 14 martie.

  În Crişana, în primele trei zile de prognoză, valorile maxime de temperatură se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, iar media lor va fi de aproximativ 10 grade. În următoarele două zile vremea va deveni deosebit de caldă, cu o medie a maximelor termice de 17 – 19 grade, apoi se va răci, astfel că, în data de 14 martie, media acestora va fi cu 7 – 8 grade mai mică. În zilele care vor urma, până la finalul celor două săptămâni analizate, nu vor mai fi variaţii semnificative. Temperaturile minime vor avea o evoluţie relativ asemănătoare. Între 9 şi 11 martie, media lor va fi scăzută, între un grad şi trei grade. Ulterior, în jurul datei de 13 martie, va creşte şi va fi între 4 şi 8 grade, pentru ca, în intervalul 15 – 22 martie, să fie apropiată de pragul de îngheţ. Vor fi condiţii de precipitaţii şi pe arii mai extinse în jurul datei de 13 martie.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.