joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Profi s-a vândut! Ce se întâmplă cu rețeaua care are magazine și la Arad?

  de Special Arad | 24 noiembrie 2016, 8:46 AM | Naţional

  0

  Enterprise Investors vinde reţeaua de magazine Profi pentru 533 milioane de euro fondului de investiţii Mid Europa Partners, care deţine şi clinicile Regina Maria. Mid Europa Partners, principala firmă de private equity concentrată pe Europa Centrală şi de Sud- Est şi proprietar al reţelei de clinici Regina Maria, a semnat un acord pentru achiziţionarea a 100% din acţiunile Profi Rom Food pentru 533 de milioane de euro, a anunţat Sebastian Krol, partener al Enterprise Investors, fiind astfel cea mai mare tranzacţie de pe piaţa locală de retail.

  Tranzacția va fi supusă aprobărilor anti-trust şi se va finaliza în primul trimestrul al anului viitor, potrivit News.ro.

  Profi este o reţea modernă, cu cea mai mare extindere în Romania, şi opereaza peste 500 de magazine, urmând să înregistreze 800 de milioane de euro în 2016.

  În prezent, Profi are 11.000 de angajaţi. Polish Enterprise Fund VI (PEF VI), un fond de private equity administrat de Enterprise Investors, a anunţat încă din luna mai că intenţionează să evalueze „opţiunile strategice disponibile pentru Profi”, liderul segmentului de supermarketuri din România, luând în considerare vânzarea lanţului de magazine, scrie Digi24.

  După şapte ani, fondul iese din acţionariat şi vinde lanţul de magazine pentru o sumă de opt ori mai mare.

  „Avem bani pentru noi investiţii în zona de retail. Aşa cum am făcut şi cu Noriel . Şi suntem deschişi pentru mai multe proiecte. Pentru că avem expertiză în domeniu”, a declarat miercuri Sebastian Krol, patener Enterprise Investors, într-o conferinţă de presă.

  La rândul său, partenerul Mid Europa, Nikolaus Bethlenm, afirmă că fondul va continua succesul Profi şi chiar îl va accelera.

  Profi operează trei tipuri de magazine: Standard – cu suprafeţe mari şi gamă largă de produse, City – cu suprafeţe mai mici şi cu o gamă mai restrânsă de produse şi Loco – destinat localităţilor rurale.

  Enterprise Investors este una dintre cele mai mari firme de private equity din Europa Centrală şi de Est. Activă din 1990, firma a strâns opt fonduri cu un capital total ce depăşeşte 2 miliarde euro.

  La rândul său, Mid Europa Partners reprezintă unul dintre cele mai mare fonduri din regiune şi din Turcia, având în administrare peste 4 miliarde euro, scrie Digi24.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.