vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Profesorii români au printre cele mai mici salarii din Europa, în timp ce un profesor din Germania poate câștiga mai mult de 50.000 de euro pe an

  de Special Arad | 20 ianuarie 2023, 8:53 AM | Internaţional

  4

  Elveția, Luxemburg și Germania sunt „paradisuri” salariale pentru profesori, conform unui raport publicat în acest sens de Comisia Europeană, transmite publicația elenă Reporter, citată de Rador. La polul opus, pe baza datelor referitoare la salariile de bază anuale pentru cadrele didactice cu normă întreagă, Bulgaria, Letonia, Ungaria, Polonia și România sunt țările care își plătesc cel mai puțin profesorii. Salariile anuale în țările de mai sus se ridică la mai puțin de 10.000 de euro.

  Pe de altă parte, profesorii primesc cele mai mari salarii în Danemarca, Germania, Luxemburg, Elveția și Liechtenstein, cu un salariu de bază anual depășind 50.000 de euro.

  În Grecia, salariul de bază pentru un profesor debutant este de 15.435 de euro pe an. După 10 ani de muncă, salariul crește cu 21,6%, iar după 15 ani crește cu 32,4%. Un profesor care a ajuns în fruntea grilei de salarizare primește un salariu majorat cu 97,3% față de cel al unui cadru didactic debutant.

  Sursă G4Media

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.