marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Profesor la Universitatea de Vest Timișoara, arestat pentru agresiuni sexuale împotriva unei fete de doar 13 ani

  de - | 14 februarie 2023, 1:45 PM | Regional

  0

  Universitatea de Vest din Timişoara a reacţionat, marţi, după ce un cadru didactic a încercat să sărute şi a atins în zonele intime o fată de 13 ani în timpul meditaţiilor, fiind acuzat de corupere sexuală. Instituţia de învăţământ condamnă comportamentul dascălului şi transmite că va investiga dacă bărbatul a mai avut astfel de comportamente. Poliția din Timișoara nu a anunțat nimic despre incident până la ora redactării acestui material, deși oamenii legii l-au reținut pe suspect.

  ”În legătură cu recenta informaţie prezentată în mass-media, referitoare la cazul unei investigaţii deschise de procurori despre presupusele fapte ale unui cadru didactic de la Universitatea de Vest din Timişoara, instituţia noastră precizează că susţine clarificarea oricăror împrejurări de natură să aducă încălcări ale normelor etice sau ale conduitei morale, prevăzute de statutul universitarilor UVT, despre care există suspiciuni întemeiate că s-ar fi realizat în spaţiul universităţii sau în oricare altă situaţie publică.

  Dorim să subliniem faptul că astfel de comportamente contravin flagrant normelor şi valorilor Universităţii de Vest din Timişoara, care a urmărit întotdeauna promovarea unei conduite morale şi responsabile a membrilor săi. Susţinem în mod ferm demersul instituţiilor abilitate în cercetarea contextului în care s-au produs faptele invocate, care au stat la baza plângerii ce a declanşat investigaţia instituţiilor de anchetă abilitate din Timişoara”, a precizat Universitatea de Vest din Timişoara, într-un comunicat de presă, de marţi.

  Totodată, potrivit sursei citate, în funcţie de concluziile analizei, UVT va investiga, la rândul ei, dacă au existat astfel de comportamente asociate cu persoana în cauză.

  ”Comunitatea Universităţii de Vest din Timişoara promovează un set de valori şi principii academice, ale educaţiei şi cercetării, prin care ghidează generaţiile viitoare, pe care cadrele universitare sunt chemate să le recunoască şi să le apere, indiferent de context: libertatea academică, solidaritatea şi respectul reciproc, transparenţa, onestitatea, profesionalismul şi excelenţa, recunoaşterea meritului, responsabilitatea individuală şi publică.

  Cu referire la faptele reprobabile invocate, fără a nega prezumţia de nevinovăţie de care se bucură orice persoană acuzată, până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive de condamnare împotriva sa, fără a influenţa în vreun fel urmărirea penală aflată în desfăşurare, însă conştienţi de rolul covârşitor pe care educaţia îl are, şi anume acela de a crea modele, Universitatea de Vest din Timişoara se delimitează ferm, explicit şi de îndată de astfel de comportamente”, se mai precizează în comunicat.

  Mai multe detalii AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.