Eveniment academic la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad. Prof.univ.dr. Ovidiu Predescu a devenit Doctor Honoris Causa al UAV

  de Special Arad | 17 March 2023, 6:42 PM | Educaţie

  0

  Ceremonia de acordare a înaltei distincții academice s-a desfășurat  în Sala Senatului a UAV, vineri 17 martie, în prezența unui public numeros, personalități ale lumii juridice, studenți, profesori ai comunității academice arădene.

  Profesorul Predescu este secretar general al Academiei de Științe Juridice din România, teoretician și practician de marcă al Științelor Penale. Este un expert în domeniul drepturilor omului cu aplicabilitate în procesul penal român. Domnia sa a contribuit la dezvoltarea științelor juridice și a avut un rol definitoriu în formarea tinerilor profesioniști ai dreptului românesc.

  „Este o onoare pentru universitatea noastră să îl primim pe profesorul Predescu în rândurile comunității noastre academice. Contribuțiile domniei sale la dezvoltarea științelor juridice sunt recunoscute în plan national și international și suntem convinși că va avea un rol important în dezvoltarea universității” a declarat rectorul UAV, Ramona Lile.

  „Sunt onorat să fac parte din comunitatea academică a Universității Aurel Vlaicu din Arad, o universitate a viitorului. Va fi o bucurie pentru mine să contribui la dezvoltarea instituției arădene” a declarat prof.univ.dr. Ovidiu Predescu.

  Din comisia de Laudatio, condusă de președintele Senatului UAV, Radu Ioan,  au făcut parte personalități ale lumii juridice și academice: Prof.univ.dr. CIUCĂ Liviu-Bogdan, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Președintele Academiei de Științe Juridice din România;         Prof.univ.dr. DUȚU Mircea, Universitatea Ecologică din București, Director al Institutului de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” din cadrul Academiei Române; Prof.univ.dr.habil. DUVAC Constantin, Universitatea Româno-Americană din București, Președintele Asociației Române de Științe Penale; Prof.univ.dr. habil. IANCU Elena-Ana, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, Președintele Secției 3. Metodologia investigării infracțiunilor din cadrul Asociației Române de Criminalistică.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.