Prof. Lizica Mihuț pentru Special Arad: „M-am retras din postul de președinte al Consiliului Academic al UAV”

  Știri Arad. Prof. univ. dr. Lizica Mihuţ a renunţat la calitatea de preşedinte al Consiliului Academic al Universităţii „Aurel Vlaicu”. Aceasta a optat pentru funcţia de director al Şcolii Doctorale a Universităţii Aurel Vlaicu. Decizii similare au luat și ceilalți patru membri ai Consiliului Academic, Anton Ilica, Marian Spânu, Marius Tomescu și Ioan Biriș. Toate aceste posturi au rămas vacante.

  Contactată de Special Arad, aflată la Geneva de miercuri, prof. Lizica Mihuț, a declarat: „Școala Doctorală nu avea până acum un director care să îndeplinească cerințele impuse de lege, în sensul că domnul Pădurean, care ocupa funcția de șef peste acest departament, nu este conducător de doctorat. Pe lista celor care puteau să ocupe o asemenea demnitate, mai erau profesorii Tulcan, Rus, Ioja și Funeriu – dar nici unul dintre ei nu se încadra cerințelor legislative. Am ales să mă retrag din postul de președinte al Consiliului Academic, care a rămas vacant. În lege scrie că persoana care ocupă funcția de șef al școlii doctorale trebuie să provină din mediul academic, economic sau extern.”

  De asemenea, Consiliul de Administrație a votat, în unanimitate, ca fostul rector și, practic, întemeietorul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad să rămână, în continuare, reprezentant al dialogului cu presa.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.